![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 2 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
co oznacza taki komunikat, ponieważ nigdy wcześniej się z takim nie spotkałem?? Warning: session_start() [function.session-start]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 1806 is not allowed to access /var/tmp/ owned by uid 0 in /srv/home/ikd64283/public_html/admin/zaczarowane/uploadFunction.php on line 6 Fatal error: session_start() [<a href='function.session-start'>function.session-start</a>]: Failed to initialize storage module: files (path: ) in /srv/home/ikd64283/public_html/admin/zaczarowane/uploadFunction.php on line 6 pozdr dzieki! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tzn ze nie mozna zapisac danych sesyjnych bo nie ma dostepu do katalogu var/tmp
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 2 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To oznacza, że może nie istnieć takowy folder lub ktoś mu zmienił prawa, że nawet Twoje skrypty nie mogą tam czegoś zapisywać. (Bardziej sądzę pierwsza opcja prawdopodobna)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz sobie funkcję session_save_path" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, powinna pomóc... ...znaczy się jak nie masz dostępu do domyślnego katalogu zapisu sesji to sobie go zmień na taki do którego ten dostęp posiadasz. Ale najpierw sprawdź czy ten katalog w ogóle istnieje.
-------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a najlepiej to wyłacz sobie save mode
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 18 Dołączył: 28.04.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo masz przekierowanie domeny na jakiś katalog.
Jeśli tak jest to zrób w tym katalogu pusty katalog "tmp" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam podobny problem.
Pomogło mi takie ustawienie zmiennych sesyjnych
to rozwiązało problem. Niestety na jednym z serwerów nie mam dostępu do korzystania z funkcji ini_set() i nie wiem jak sobie z tym poradzić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:42 |