![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 6.05.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z dopasowaniem do siebie trzech divów. Oto moj kod css: Kod .gora { float:left; background-color:#DCE6F2; padding:3px; border-bottom: thin dotted #A2C1E0; border-top: thin dotted #A2C1E0; } .gorar { float:left; text-align:right; background-color:#DCE6F2; padding:3px; border-top:dotted; border-bottom: thin dotted #A2C1E0; border-top: thin dotted #A2C1E0; } .dol { clear:both; background-color:#E8EFF5; padding:3px; } Oraz html: Problem jest tego typu, ze dwa górne divy nie dopasowują się długością do dolnego. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i wie jak go rozwiązać ? -------------------- intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Należy nadać im szerokość, bo inaczej będą zawsze miały szerokość odpowiednią do treści.
Poza tym, ja jak mam dwa divy o jednemu daje float:left a drugiemu right, ale to chyba nie wiele zmienia, bo problem leży w szerokości. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 18 Dołączył: 28.04.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadaj im stałe szerokości biorąc pod uwagę padding i margin
Kod .gora {
float:left; background-color:#DCE6F2; padding:3px; width: 394px; border-bottom: thin dotted #A2C1E0; border-top: thin dotted #A2C1E0; } .gorar { float:left; text-align:right; background-color:#DCE6F2; padding:3px; width: 394px; border-top:dotted; border-bottom: thin dotted #A2C1E0; border-top: thin dotted #A2C1E0; } .dol { clear:both; background-color:#E8EFF5; padding:3px; width: 794px; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 6.05.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dziękuję za pomoc. Mam kolejne pytanie: czy istnieje jakiś sposób dopasowywania jednak tej szerokości czy muszę zrobić to jednak na tabelkach ? -------------------- intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 18 Dołączył: 28.04.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:23 |