![]() |
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
[sql:1:60d1913c6b]<?
$dbhost = 'xxx'; $dbname = 'xxx'; $dblogin = 'xxx'; $dbhaslo = 'xxx'; $connect = mysql_connect($dbhost, $dblogin, $dbhaslo); mysql_select_db($dbname, $connect); $zapytanie = "SELECT * FROM mecze"; $wykonaj = mysql_query($zaptanie); while($wiersz = mysql_fetch_array($wykonaj)) { print "Pole pierwsze".$wiersz['pole1']."<br>"; print "Pole drugie".$wiersz['pole2']."<br>"; print "Pole trzecie".$wiersz['pole3']."<br>"; } mysql_close($connect); ?>[/sql:1:60d1913c6b] Pokazuje mi błąd w tej linijce: [sql:1:60d1913c6b]while($wiersz = mysql_fetch_array($wykonaj))[/sql:1:60d1913c6b] Kto mi pomoże? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym kursie, z którego wziąłeś ten skrypt jest mała literówka...
zmień [sql:1:a703099c1c]$wykonaj = mysql_query($zaptanie);[/sql:1:a703099c1c] na [sql:1:a703099c1c]$wykonaj = mysql_query($zapytanie);[/sql:1:a703099c1c] i po sprawie ![]() |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
O szybki jesteś
![]() |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ciągle nie działa...
![]() Błąd: [sql:1:173536c1ce]Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/mateooo/public_html/php-proby/2.php on line 21 [/sql:1:173536c1ce] Kod: Kod <?
$dbhost = 'xxx'; $dbname = 'xxx'; $dblogin = 'xxx'; $dbhaslo = 'xxx'; $connect = mysql_connect($dbhost, $dblogin, $dbhaslo); mysql_select_db($dbname, $connect); $zapytanie = "SELECT * FROM mecze"; $wykonaj = mysql_query($zapytanie); while($wiersz = mysql_fetch_array($wykonaj)) { print "Pole pierwsze".$wiersz['pole1']."<br>"; print "Pole drugie".$wiersz['pole2']."<br>"; print "Pole trzecie".$wiersz['pole3']."<br>"; } mysql_close($connect); ?> 21 linijka to "while($wiersz = mysql_fetch_array($wykonaj))" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A na pewno jest ta baza i tabela i są w niej jakieś rekordy?
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Baza danych mateooo - Tabela mecze uruchomiony na localhost
$dbhost = 'localhost'; $dbname = 'mateooo'; $zapytanie = "SELECT * FROM mecze"; Wszystko się zgadza... chyba ![]() ![]() A rekordy w niej są. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykonaj taki kod o powiedz co się wyświetli
[php:1:8c6c4db820]<?php $dbhost = 'localhost'; $dbname = 'mateooo'; $dblogin = ''; $dbhaslo = ''; $connect = mysql_connect($dbhost, $dblogin, $dbhaslo) or die ("brak polaczenia"); mysql_select_db($dbname, $connect) or die("nie mozna wybrac bazy"); $zapytanie = "SELECT * FROM mecze"; $wykonaj = mysql_query($zapytanie) or die("nie mozna wykonac zapytania"); while($wiersz = mysql_fetch_array($wykonaj)) { print "Pole pierwsze".$wiersz['pole1']."<br>"; print "Pole drugie".$wiersz['pole2']."<br>"; print "Pole trzecie".$wiersz['pole3']."<br>"; } mysql_close($connect); ?> ?>[/php:1:8c6c4db820] |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kod Warning: Access denied for user: 'www-data@localhost' (Using password: NO) in /home/mateooo/public_html/php-proby/4.php on line 17
Warning: MySQL Connection Failed: Access denied for user: 'www-data@localhost' (Using password: NO) in /home/mateooo/public_html/php-proby/4.php on line 17 brak polaczenia |
|
|
![]()
|
|
Nie no, poczekaj - jak masz jakieś hasło to wpisz je tam gdzie zostawiłem puste miejsce na początku [$dblogin i $dbhaslo]
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
hehe, nawet nie popatrzyłem na to co mi dałeś ani na błąd
![]() Tak mi wyszło: Kod nie mozna wykonac zapytania
|
|
|
![]()
|
|
Jesteś na 120% pewien że masz tabelę 'mecze' w swojej bazie? (nie 'MeCZe')
Jeżeli tak to spróbuj: SELECT * FROM Mecze wczoraj miałem taki problem i właśnie tak zadziałało - jeszcze nie wiem dlaczego |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
http://www.murawa.net/~mateooo/php-proby/screen.jpg
No jest jak nic. Zrobiłem tak jak mówiłeś z dużej i też to samo... :cry: |
|
|
![]()
|
|
Dobra to zmień linię 10 na taką:
[php:1:fef49fc31f]<? $wykonaj = mysql_query($zapytanie) or die("nie mozna wykonac zapytania".mysql_error()); ?>[/php:1:fef49fc31f] i co wyświetla? |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kod nie mozna wykonac zapytaniaTable 'mateooo.Mecze' doesn't exist
Ale to może przez dużą litere? |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
kurde! zrobiłem z małą literą i to samo, a ona jest jak wół!!
W PHPmyAdmin na górze: Baza danych mateooo - Tabela mecze uruchomiony na localhost |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
już mam. Mój współadmin mi nie powiedział, że była zmiana serwera i ja wszystko na starym intalowałem a plik wgrywałem na nowy
![]() Już mam, Dzięki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:52 |