![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak przerobić kod z funkcji simplexml() na readxml()
![]() Mam taki kod odczytujący zawartośc pliku:
w jaki spsoób przerobic ten kawałek kodu, abvy mógł odczytywać pliki po 40MB? ![]() wiem, że trzeba użyć do tego klasy readxml(), jednak nie moge sopbie poradzić z przerobieniem tego kodu., Stryuktura i przykład pliku jest pod adresem: http://www.nbp.pl/Kursy/xml/a185z080922.xml Bede bardzo wdzięczny za wszelkie wypowiedzi. Ten post edytował kukix 22.09.2008, 21:38:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Chyba chodzi Ci o XMLReader? Jeśli tak, to zerknij do phpedii. Wszystko jest tam ładnie opisane.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba chodzi Ci o XMLReader? Jeśli tak, to zerknij do phpedii. Wszystko jest tam ładnie opisane. tak chodziło o XMLReader dzieki .. dużo mi to rozjasnilo sprawę. Problem tylko z tym, ze wszystkie przykłądy są podane na przykładzie zawierającym CDATA.. jak się zachowac w przypadku gdy nie mam tego w pliku xml.. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Kod Problem tylko z tym, ze wszystkie przykłądy są podane na przykładzie zawierającym CDATA.. jak się zachowac w przypadku gdy nie mam tego w pliku xml.. Tak samo. W przykładach występuje || (or) czyli jeśli nie będzie CDATA w pliku XML, to nic się nie stanie.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Kod Problem tylko z tym, ze wszystkie przykłądy są podane na przykładzie zawierającym CDATA.. jak się zachowac w przypadku gdy nie mam tego w pliku xml.. Tak samo. W przykładach występuje || (or) czyli jeśli nie będzie CDATA w pliku XML, to nic się nie stanie.Rzezcywiście tak jest.. dzięki wielkie za pomoc!!!! kilka linijek kodu załatwiło sprawe.. ![]() Ten post edytował kukix 24.09.2008, 11:23:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:54 |