![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Od razu piszę że próbowałem już chyba wszystkich porad które znalazłem w sieci. Nagłówki pliki w jednolitym kodowaniu itp. nie nie pomogły. Wiem, że najlepiej używać utf-8, ALE: Mój problem wygląda tak: Robię nową wersję strony której stara baza posiada kodowanie iso-8859-2 i dlatego muszę używać tego kodowania. Plik html posiada nagłówek iso i jest zapisany tez w iso (zapisuje pajączkiem), plik js tak samo a do pliku php dodaje nagłówek z kodowaniem również w iso. Problemu nie ma w przeglądarkach Firefox i Opera gdzie za równo pobrane wyniki z bazy jak i dodawane są kodowane dobrze. Krzaki pojawiają się tylko pod IE. Nie wiem już kompletnie co mogę, zrobić, przekodowanie całego serwisu na utf-8 chyba odpada co? Bardzo proszę o pomoc, bo naprawdę nie wiem już co mogę zrobić. pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 31 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może spróbuj plik php zapisać też w ISO?
-------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:55 |