![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod if (isset($_POST['submit'])) { // Obsługa formularza. if (eregi ("^[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}$", stripslashes(trim($_POST['ip_address'])))) { $ip = $_POST['ip_address']; } else { $ip = FALSE; echo "WprowadĽ poprawny adres IP"; } } echo "$ip"; if ($ip) { $query = "UPDATE users SET ipaccess=(172.16) WHERE user_id=$_SESSION[user_id]"; $result = @mysql_query ($query); if (mysql_affected_rows() == 1 ) { // Jesli nie wyst±piły żadne problemy echo "Zmieniono ustawienia dostępu IP"; header ("Location: http://" . $_SERVER['HTTP_HOST'] . dirname($_SERVER['PHP_SELF']) . "panel.php"); } else { echo "Ze względu na wystapienie błedu systemowego zmiana nie była możliwa"; } } Adres IP w postaci xxx.xxx.xxx.xxx nie wchodzi, natomiast w postaci xxx.xxx tak :/ Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale nie wchodzi do bazy danych czy nie przechodzi tego warunku ?
Pokazż strukture i typy pol w tabel, zmien zapytanie na:
może to coś pomoże -------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wchodzi do bazy danych, żeby było ciekawej, jak wpisze do formularza 192.168 wchodzi, jak wpisze 192.168.1 już nie wchodzi, wynika z tego że problem jest z ilością " . " w zmiennej. Zapisane zapytanie tak jak podałeś również nie rozwiązuje problemu. Struktura tabeli
ipaccess varchar(16) latin1_swedish_ci Ten post edytował easyshare 22.09.2008, 10:49:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 6 Dołączył: 30.06.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie ma bata, żeby tamto zapytanie od _olo_1984 nie przeszło. Na pewno dodajesz cudzysłów przed i po zmiennej $ip? Bo coś mi się wydaje, że nie. Bo jeśli przechodzi Ci 192.168 a 192.168.1 już nie to znaczy, że nie dodajesz cudzysłowów a z jedną kropką do SQL traktuje to jako float i przepuszcza a z dwoma kropkami to już nie ma takiego typu i dlatego się wykrzacza i po to mają być tam cudzysłowy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Kolejne schody :/ dodałem jeszcze jedną funkcję do resetowania IP ( wpisywania * do bazy ) i teraz cała strona się wykrzacz :/
Kod wygląda teraz tak
Szukam błędu ale go nie widze :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy można tak sobie dac * samo... może spróbuj zamiast gwaizdki dawac nie możliwy ip np. 0.0.0.0, 127.0.0.1
BTW. czemu @ przed mysql_query? daje błędy? powiedz jakie! czemu locatio a nie location? i czemy htt a nie http? header ("Locatio: htt://" . $_SERVER['HTTP_HOST'] . dirname($_SERVER['PHP_SELF']) . "panel.php"); -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
W skrypcie jest wpisane prawidłowo Location i http .Przy dodawaniu na forum obcieło :/
Do tabeli musi być zapisana * , wymaga tego specyfikacja. Błędu nie otrzymuje przy wykonywaniu skryptu, poprostu strona się wykrzacza , dziwne, sprawdziłem wszystkie tagi html powinno być OK a nie jest Błąd
powinno być
Ten post edytował easyshare 22.09.2008, 13:38:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:36 |