![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałbym się dowiedzieć jak stworzyć grę onlinę, gdzie ma się dany teren stworzony z obrazków i postać. Przede wszystkim jak to wykonać w php, ale tak żeby nie przeładowywało strony, tylko samą zawartość gry załóżmy co 1 sekundę. i jeszcze chiałbym zapytać jak zrobić, aby skrypt odczytywał dane ze strzałek na klawiaturze, czyli góra dół prawo lewo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gra bez odswiezania - AJAX
strzalki - Javascript -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 4 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak napisał pyro, do stworzenia takiej mapki potrzebny będzie javascript i XmlHttpRequest, co w połączeniu daje AJAX'a
![]() Krótko mowiąc, to dość skomplikowana sprawa jest, a z twojej wypowiedzi wnioskuję że nie jesteś specjalistą. Polecam więc naukę naukę i jeszcze raz naukę. -------------------- Albi's Jogger - z pamiętnika młodego programisty
Orodlin Team Member |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze powiedziawszy nie wiem czy robienie choćby trochę skomplikowanej gry online w js nie mija się z celem. Nie bez kozery większość gier robiona jest we flashu, względnie w javie.
Ten post edytował Shili 21.09.2008, 14:30:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 4 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Shili: Większość gie przeglądarkowych robionych jest z użyciem AJAX'a. Flash wymaga od użytkownika instalacji wtyczki, tymczasem prędkość przetwarzania JS przez przeglądarki stale rośnie... Pomijam fakt, o ile jest to wygodniejsze i tańsze...
-------------------- Albi's Jogger - z pamiętnika młodego programisty
Orodlin Team Member |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Shili: Większość gie przeglądarkowych robionych jest z użyciem AJAX'a. Wpisałam w google gry online (tylko tak mogę sprawdzić ![]() Z chęcią jednak uzupełnię braki wiedzy jeśli mi je wskażesz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Shili: chodzi o gry typu ogame, travian ... nigdy o nich nie słyszałeś? nie żartuj...
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Słyszałaś. Jestem kobietą.
Słyszałam, ale kwestia tego, o jakiej grze mówimy. Chciałam zauważyć, że jeśli o MMO, to autor źle sprecyzował pytanie - Massive Multiplayer Online jest czym innym niż samo Online. Głównie ze względu na dwie pierwsze rzeczy. W temacie MMO interesuję się raczej grami z rozbudowaną stroną graficzną, jednak ogólnie takie aplikacje robi się zdecydowanie inaczej niż zwykłe gry online. Ten post edytował Shili 21.09.2008, 17:35:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:42 |