![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam główny div, który jest wyśrodkowany. W nim mam wstawiony obrazek wielkości całego diva, chcę wstawić tam jeszcze jeden div, ale on ma być nad obrazkiem mniej więcej na jego środku.
Teraz pytanie: Jakie nadać pozycjonowanie temu divowi w środku i obrazkowi, bo jak nadaje relatywne obydwóm elementom, to div zjeżdża mi pod obrazek. Pozdrawiam -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem co chcesz osiągnąć. Co znaczy nad? powyżej? czy ten pierwszy ma pełnić rolę jego tła?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem inaczej ;]
Mam główny div, i w nim obrazek, drugi div ma być "warstwowo" nad obrazkiem mniej więcej w połowie jego szerokości i długości. Teraz rozumiesz? ![]() -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierwszym DIVie ten obrazek ustaw jako tło i po problemie. W drugim DIVie position:relative; i dopasuj sobie do własnych potrzeb
![]() |
|
|
![]()
|
|
chodzi o to, że on nie może być jako tło bo on będzie mapą obrazkową ;p
Wiem, że drugi div będzie miał z-index: 2 a obrazek z-index: 1 ale nie wiem jak z pozycjonowaniem ;] Ten post edytował krzywy36 21.09.2008, 13:05:31 -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Główny div z pozycjonowaniem relative, obrazek normalnie w div a ten div na obrazku z pozycjonowaniem apsolute i dopasowane marginesy względem głównego div i nie potrzebne Ci są indexy.
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Działa, dzięki ;]
-------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:53 |