![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem mam domenę pgc-cs.eu, chciałem żeby przekierowywało na http://pgc-cs.hitme.pl/AmxBans/ban_list.php . Ale jak zrobię amxbans.pgc-cs.eu to directadmin automatycznie robi mi folder amxbans w katalogu public_html. Czy jest jakis sposób na zrobienie tego? Myślałem, że może jest jakis skrypt który by to potrafil, wrzucilbym go do tego folderu amxbans i po kłopocie? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie może być to plik z prostą funkcją header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual? Czy też odpowiednim meta tagiem w zwykłym htmlu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale wtedy przeniesie na http://pgc-cs.hitme.pl/AmxBans/ban_list.php, a ja chce żeby nie było widać pgc-cs.hitme.pl tylko amxbans.pgc-cs.eu. Chce żeby bylo jako alias.
Ten post edytował Watt 21.09.2008, 13:04:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze i przede wszystkim: czemu niby ma przeniesc akurat tak? w header() podajesz dokladnie taki URL na jaki ma zostac przekierowany uzytkownik.
po drugie: tego nie robisz w PHP (chyba ze musisz) tylko konfigurujesz pod to server. jesli masz dostep do ustawien DNS to ustawiasz rekord subdomeny jako alias, a jak nie masz to przekierowujesz .htaccess'em. -------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mod_rewrite ma opcje działania jak "proxy":)
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 01:05 |