![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam jakiegoś dobrego serwera żeby testować skrypty na localhost (potrzebny php i mysql). Instalowałem już krasnale, wampy, appserv ale wszystko działa po instalacji a góra po dwóch dniach pada z niewyjaśnionych przyczyn. Dzisiaj zainstalowałem Appserv i działał przez jakiś czas, odszedłem od komputera na godzinę, wracam i już nie działa - pisze, że nie może zlokalizować php_mbstring.dll chociaż biblioteka jest na dysku i w php.ini jest prawidłowo podana ścieżka... Kiedyś na XP miałem krasnala i wszystko chodziło bez problemu.
Poradźcie co mam zainstalować żeby było ok bo nie mam już do tego zdrowia. ![]() Ten post edytował Leopard 21.09.2008, 11:39:46 -------------------- Once committed to a full attack, only a fatal bullet will stop a charging Leopard.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sama muszę mieć Vistę na laptopie (nad czym ubolewam), ale mam zainstalowane i lighttpd i apache'a (pakiet xampp). Sprawdź sobie system pod kątem wirusów i innych śmieci. To nie jest normalna sytuacja
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź. System mam czysty, NOD32 mi tego pilnuje. Sprawdzę jak będzie się sprawował xampp a jak coś z nim będzie nie tak to instaluję XP obok Visty bo już mam tego dość. Wiem, że to nie jest normalna sytuacja ale wszystko zdycha, zwariuję od tego niedługo
![]() -------------------- Once committed to a full attack, only a fatal bullet will stop a charging Leopard.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WebServ - ściągnij wer. 2.0
-------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 24 Dołączył: 14.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też mam Vista Home Premium (x64 oryginalna) i WAMP działa świetnie polecam.
Co do problemu który opisujesz.. hmm miałem coś podobnego z gadu gadu i chyba wiem o co chodzi. Prawdopodobnie tak jak ja wyłączasz listwę zasilania zaraz po wyłączeniu kompa, a w Viście domyślnie komputer przechodzi w stan wstrzymania. Więc gdy odłączysz listwę to tak jakbyś to zrobił w trakcie pracy systemu. Rozwiązanie: Panel Sterowania -> Opcje zasilania -> Wybierz działanie przycisku zasilania (po lewej na górze w pasku) Zmień Wstrzymaj na Zamknij i będzie grało. -------------------- Rzecz trudną rozbijam na kilka łatwiejszych :)
Pomogłem? Kliknij Pomógł. |
|
|
![]()
|
|
Problem nie leży w przechodzeniu w stan wstrzymania.
Póki co serwer działa (wamp), usunąłem wszystkie poprzednie instalacje i zastosowałem radę znalezioną na pewnym forum: Cytat Re: Unable to access localhost in Vista. Vista for local host development requires that you enable or authorize the localhost port. netsh http add urlacl url=http://+:80/ user={domain/username} You will receive a message that : URL reservation successfully added Na razie wszystko działa więc jest ok. -------------------- Once committed to a full attack, only a fatal bullet will stop a charging Leopard.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:28 |