![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Mam radio internetowe i na jego potrzeby piszę różne skrypty między innymi jest skrypt na rozkład audycji tak zwana "ramówka"... Właśnie w tym miejscu pojawiają się problemy... Nie wiem czemu nie chce dodać do odpowiedniej tabeli nowych audycji :/ Od razu zaznaczam, że przed napisaniem tego posta sprawdzałem skrypt na 3 serwerach i na krasnalu (na moim kompie)... Niestety kodu nie będzie dam plik ponieważ to forum dziwnie zamienia kod html i php w wykonywalne dla serwa programy ![]() a oto i plik http://www.speedyshare.com/848278483.html sory za komplikację ![]() Gdybyście mogli wyjaśnić czemu nie działa dopisywanie nowych audycji byłbym bardzo wdzięczny... Pozdrawiam, kocik13 PS. wyskakuje ze poprawnie wysłało ale nic się nie dzieje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 40 Dołączył: 14.08.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamień
Cytat mysql_query("INSERT INTO $dzien2 (od, do, dj, tytul) VALUES('$od', '$do', '$dj','$tytul')"); na Kod $query = 'INSERT INTO ".'$dzien2'." (od, do, dj, tytul) VALUES(".'$od'.", "'.$do.'", "'.$dj.'", "'.$tytul.'")'; mysql_query($query); Powinno działać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przykro mi nie działa
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 2 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy dobrze mi sie zdaje ale PHP_SELF przekazuje nazwe aktualnie wykonywanego skryptu wiec zamiast w tym formularzu dawac $PHP_SELF
daj $_SERVER['REQUEST_URL']. pozatym w ifie przy formularzu jest Kod elseif(isset($_GET['akcja']) && $_GET['akcja']=='dopisz') { $od=$_POST['od']; $do=$_POST['do']; $dj=$_POST['dj']; $tytul=$_POST['tytul']; mysql_query("INSERT INTO $dzien2 (od, do, dj, tytul) VALUES('$od', '$do', '$dj','$tytul')"); echo 'Pomyślnie dodałem audycję!'; } a w formularzu nie masz tej akcji dopisz czyli musisz zmienic na np isset($_POST['tytul']) itd. Ten post edytował estidi 20.09.2008, 22:48:38 |
|
|
![]()
|
|
edit:// Ok zrobiłem jakoś
![]() ![]() ![]() sory, że jeszcze piszę i nękam ale możecie mi powiedzieć co w tych 2 linijkach jest nie tak ? ![]() $query=mysql_query("SELECT * FROM '.$dzien2.' WHERE id='$id'"); mysql_query($query); Ten post edytował kocik13 21.09.2008, 10:19:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 40 Dołączył: 14.08.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $query=mysql_query("SELECT * FROM '.$dzien2.' WHERE id='.$id.'");
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Gryf: No raczej nie - dostanie w zapytaniu kropki. Jak już:
lub
Ten post edytował TrevorGryffits 21.09.2008, 18:39:13 |
|
|
![]()
|
|
Witam
![]() ![]() ![]() http://www.speedyshare.com/204418651.html Prosze oto cały skrypt... Jeśli możecie to sprawdzcie... dam pomógł jak coś ![]() Pozdro for all jeśli można to ja sobie podbije temacik ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:13 |