![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 185 Pomógł: 10 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sieci napotkałem tą bibliotekę.
Chciałbym wykorzystać jeną z jej możliwości tylko nie do końca wiem jak. http://www.defusion.org.uk/demos/060519/cr...ubmit=Load+demo Pod tym linkiem jest przykład z którego chcę skorzystać. Problem pojawia się, gdy chciałbym zapisać utworzoną miniaturę. Nie wiem jak to zrobić. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 5 Dołączył: 29.03.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam JS nie zapisze ci nowej grafiki. Musisz to zrobić z użyciem PHP (tutaj np. GD).
Wyślij parametry zebrane przez JS (x,y, etc.), poprzez AJAX do pliku PHP i tam sobie go obrób i zapisz. W internecie znajdziesz sporo informacji jak wykorzystać GD do kropowania zdjęć. -------------------- Blog | Strona www | wicia.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 185 Pomógł: 10 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam JS nie zapisze ci nowej grafiki. Musisz to zrobić z użyciem PHP (tutaj np. GD). Wyślij parametry zebrane przez JS (x,y, etc.), poprzez AJAX do pliku PHP i tam sobie go obrób i zapisz. W internecie znajdziesz sporo informacji jak wykorzystać GD do kropowania zdjęć. ok, zrobiłem coś takiego:
ale wyskakuje błąd: Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in ex.php on line 103 Plik zostaje utworzony na serwerze, z nowa wysokosci i szerokoscia lecz jest czarny ok, poradziłem sobie... proszę o zamkniecie tematu Ten post edytował marian84 20.09.2008, 18:11:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:37 |