![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z rollover i grafiką background, która jest za nisko, przyczyna może jest banalna ale ja dopiero zaczynam z css i nie mogę sobie z tym poradzić. Chodzi o to żeby grafika background przy najechaniu na link Kreator była na tej samej wysokości jak oryginalna grafika Kreator przed najechaniem myszki, co robie źle że jest niżej? LINK
Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 2 Dołączył: 3.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapewne dlatego, że element <a /> jest typu inline a nie blokowego, co za tym idzie nie ma jako tako wysokosci w przeciwienstwie do otaczajacego go diva, powinienes dla <a /> nadac display: block i wysokosc, a jeszcze lepiej jak menu zrobisz na liscie <ul> z uzyciem background dla <li> (przykład: http://www.monkeyflash.com/css/image-rollover-navbar/ )
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki w pewnym stopniu to mi pomogło ale nie dokładnie w tym był problem, wystarczyło dać float: left; i już wszystko śmigało pięknie. Oczywiście potem przerobiłem całość na list.
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:31 |