![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W jaki najlepszy sposób pobrać dane odnośnie położenia danego elementu na stronie WWW - tj. odległość jego lewego boku od lewego boku ekranu i gornego boku od gornego boku ekranu. Próbowałem w taki sposób: Kod mElement.style.left = $D(innyElement).offsetLeft + $D(innyElement).offsetParent.offsetLeft + $D(innyElement).offsetParent.offsetParent.offsetLeft + "px"; gddzie: $D(innyElement) = document.getElementById(innyElement) I o ile w FireFoxie dobrze pobiera poprawne wymiary (tj. lewy koniec nowego elementu jest w tym samym miejscu co lewy koniec prawego elementu itp) to w Operze brakuje kilku px żeby dopasować. Dodam, że problem ten pojawia się tylko z offsetLeft, natomiast offsetTop działa dobrze. Czy ktoś może mi powiedzieć jak przerobić taki skrypt żeby poprawnie pobierał pozycję elementu? -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 2 Dołączył: 3.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem to i na pierwszy rzut oka wygląda mi to na liczenie scrollowania strony, a nie pozycji danego elementu.
-------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:08 |