![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taka sytuacje, że w 4 bazach mam użytkowników i teraz muszę sprawdzić w jakich bazach danych istnieje użytkownik.
użytkowników na dzień dzisiejszy jest 120 co daje pokaźną ilość zapytań. Czy jest jakaś możliwość żeby zmniejszyć liczbę zapytań ![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
120 zapytań
![]() 4 bazy = 4 zapytania, tyle powinno wystarczyć Pokaż te zapytania, zobaczymy czy da się je jakos zoptymalizować. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@vokiel nie ma co optymalizować, nie są to jakies niewiadomo jakie zapytania.
i w pętli
Edit. Wymyśliłem że zrobię to na tablicach wielowymiarowych. Ten post edytował skowron-line 19.09.2008, 13:42:20 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może nie do końca zrozumiałęm co chcesz osiągnąć. O ile dobrze czytam, to chcesz sprawdzić w jakich bazach istnieje dany użytkownik, a masz tych usr 120. I chcesz sprawdzić występowanie każdego użytkownika w każdej bazie. Więc zamiast sprawdzać każdą bazę, dla każdego użytkownika (4 x 120 = 480zapytań) lepiej wg mnie pobrać wszystkich użytkowników dla każdej z baz, zapisać to do 4-ech tablic, i w php sprawdzić gdzie dany usr występuje.
4 zapytania w pętli dla każdej bazy:
Dla każdego w php:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@vokiel no i dokladnie tak zrobiłem
w petli sprawdzam w bazie i tworzylem wielowymiarową tablice.
pzdr. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:02 |