Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [HTML] Zrywające ramki.
gandziorz

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Nie wiedziałem gdzie to dać więc daję to tu.
Interesuje mnie jak poradzić sobie z stronami "zrywającymi" ramki iframe np. allegro.
Piszę pewien projekt i nie mogę sobie z tym poradzić ani object, ani iframe bo allegro i inne serwisy zrywają je.
Pomożecie?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
wipo

-----

Jak chcesz wyświetlac pewnie strony w ramkach to w sekcji head jest gdzie formulka js sprawdzajaca czy strona zostala otwarta w rance itp. Musisz zassac kod strony np file_get_contents, usunac ten kawalek js a dopiero potem ja wyswietlic

--------------------
+Quote Post
sowiq

-----

@wipo,
ale tylko jeśli korzystasz z przeglądarki typu Lynx smile.gif Chodzi mi o to, że jeśli zassasz kod HTML i wyświetlisz go ze swojej domeny, to automatycznie względne ścieżki do obrazków/CSS/JS będą wskazywały na Twój serwer.
Rozwiązaniem są tutaj jakieś pregi czy str_replace'y, ale jest jeszcze jedno - linki smile.gif Będą one prowadziły do tego nieszczęsnego Allegro i wywalały Cię z ramki po kliknięciu smile.gif
Rozwiązanie? Tak je potraktować preg'iem, żeby odnosiły się na Twój serwer i dawały mu informacje co ma dalej ściągnąć. Ale pojawia się kolejny problem - formularze (POST), ciastka, itp.
I tu dochodzimy do CURL'a i robi się nam sporawa aplikacja...

I tu pojawia się pytanie - zrobić źle i nie zawracać sobie 4 liter, czy zrobić dobrze i siedzieć nad tym długie godziny? smile.gif

Ten post edytował sowiq 19.09.2008, 06:31:52
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:33