![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie wiedziałem gdzie to dać więc daję to tu. Interesuje mnie jak poradzić sobie z stronami "zrywającymi" ramki iframe np. allegro. Piszę pewien projekt i nie mogę sobie z tym poradzić ani object, ani iframe bo allegro i inne serwisy zrywają je. Pomożecie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz wyświetlac pewnie strony w ramkach to w sekcji head jest gdzie formulka js sprawdzajaca czy strona zostala otwarta w rance itp. Musisz zassac kod strony np file_get_contents, usunac ten kawalek js a dopiero potem ja wyswietlic
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@wipo,
ale tylko jeśli korzystasz z przeglądarki typu Lynx ![]() Rozwiązaniem są tutaj jakieś pregi czy str_replace'y, ale jest jeszcze jedno - linki ![]() ![]() Rozwiązanie? Tak je potraktować preg'iem, żeby odnosiły się na Twój serwer i dawały mu informacje co ma dalej ściągnąć. Ale pojawia się kolejny problem - formularze (POST), ciastka, itp. I tu dochodzimy do CURL'a i robi się nam sporawa aplikacja... I tu pojawia się pytanie - zrobić źle i nie zawracać sobie 4 liter, czy zrobić dobrze i siedzieć nad tym długie godziny? ![]() Ten post edytował sowiq 19.09.2008, 06:31:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:33 |