![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam serdecznie mam problem gdyż napisałem prosty skrypt hostingu obrazków, problem polega na tym że jest brak polskich znaków więc co mam z tym fantem zrobić:
www.zawiej-site.c0.pl/grafika3/ No wiec mam w znaczkach head charset CODE <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> aby były polskie znaki musz ę w przeglkądarce zmienić kodowanie na utf(8) Ten post edytował Ociu 18.09.2008, 19:23:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień nagłówek na:
Zapisz wszystkie pliki ponownie w formacie UTF-8 np używając Notepad2 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak plik ma dużo tekstu do przekonwertowania to skorzystaj z programu gżegżółka.
-------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już jest wszystko dobrze, a tak nawiasem ma linuksa ubuntu więc nie wiem czy jest ten program pod mój system
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:49 |