![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie przerabiam książkę o php i utknąłem w jednym miejscu. Stworzyłem baze danych, jednak podczas tworzenia tabel wyświetla mi się taki error:
Kod Powtórzone wyst?pienie '1' dla klucza 1 Sprawdzałem kilka razy kod, błędu niestety nie znalazłem. Z tego co widze w Myphpadmin mam 3 rekordy w tabeli movie ![]() skrypt:
Ten post edytował koptus 18.09.2008, 17:16:34 -------------------- trasy rowerowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pola z końcówką id powinny mieć auto_increment i nie powinieneś nadawać im żadnej wartości, tylko NULL, a Ty tymczasem dodajesz cały czas '1' i się dziwisz że errora wywala.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pola z końcówką id powinny mieć auto_increment i nie powinieneś nadawać im żadnej wartości, tylko NULL, a Ty tymczasem dodajesz cały czas '1' i się dziwisz że errora wywala. no ale przy movie_id wszystko jest okej, przy movietype i people sie sypie dodaje jeszcze kod ktory tworzy baze:
-------------------- trasy rowerowe
|
|
|
--ghost-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat Powtórzone wyst?pienie '1' dla klucza 1 Sprawdź przed uruchomieniem skryptu który wprowadza wartości, czy w bazie danych nie masz już jakiś rekordów. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() -------------------- trasy rowerowe
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:27 |