![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
kolejne dziwne zachowanie html polecenie border powinno działać tak dla table jak i dla tr i td a tymczasem działa tylko dla table: przykład jak to wygląda: http://www.indianie.info/test.html możecie mi wyjaśnić jak zrobić obramowanie powiedzmy ostatniego rzędu w całości i drugiej komórki w drugiej linijce ![]() definiowanie tego w stylach również nic nie zmieniło |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapraszam tutaj jest dobry tutorial (kurs)
-------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla td korzystaj ze stylów css. Ten o nazwie border nada się jak znalazł.
Dla tr nie zrobisz obramowania normalną metodą. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Shili możesz rozwinąć tą myśl o nienormalnym obramowaniu dla tr
![]() mam tablele z funkcją rowspan i chce aby jedno rowspan było oddzielone od innego i mnie się wydaje że najlepiej w takiej sytuacji właśnie wsadzić jakieś obramowanie dla tr aby to ładnie było oddzielone |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- wywal to, bo takich rzeczy się już nie używa. Jak chcesz ładnie ostylowywać tabelę, musisz liznąć kurs CSS. Np: Kod <tr class="abc"><td>aaa</td><td class="xyz">bbb</td></tr> CSS - dla wiersza: Kod .abc td { border: 1px solid black; } dla komórki: Kod .xyz { - możesz kombinować np. tak:border: 1px solid black; } Kod .abc .xyz { border: 1px solid black; } dla całej tabeli: Kod table { - trzeba też uważać, bo czasem IE kaprysi, ale generalnie tabelki nie powinny sprawiać problemów.
border-collapse: collapse; } table td { border: 1px solid black; } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:18 |