![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam pytanie.
Mam skrypt, w którym można dodawać przepisy. Generalnie, znajduje się on w polu text. Wyciągam je zapytaniem, zamieniam nową linię na <br />, ale mam problem. Czy jest możliwość dodania na samym początku numeru i żeby ten numer automatycznie rósł? Na początku każdej linii mam '#', ale nie wiem jak to zamienić na numery ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
rozbij ciag na tablice (funkcja explode). Dla każego elementu tablicy (foreach albo array_map)wykonaj zamiane znaku na liczbe (str_replace). Potem polacz tablice do ciagu za pomoca (implode).
O gotowca nawet nie proś. -------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
A nie proszę
![]() Właśnie chciałem jakąś sugestię i ją otrzymałem:) Biorę się za kodowanie, w razie problemów, będę pytał jeszcze. Dzięki! |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok.
Coś pokombinowałem, ale pomysłu już nie mam. Sugestie mile widziane:)
No i wszędzie powtarza tak samo. Generalnie tak jak zrobiłbym to tylko za pomocą str_replace. Any ideas? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie wykonałeś dla kazdego elementu tablicy
Kod for($i=0; $i<count($pieces); $i++) { $tre = str_replace('#', $i+1, $pieces[$i]); } Cytat A nie proszę smile.gif Właśnie chciałem jakąś sugestię i ją otrzymałem:) Biorę się za kodowanie, w razie problemów, będę pytał jeszcze. Dzięki! Dla takich chwil się pomaga ludziom ![]() Ten post edytował wookieb 17.09.2008, 22:56:59 -------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Edytowałeś jak już odpowiedziałem
![]() Całość wygląda tak:
A błąd zwraca taki:
Linia 74 to:
Wspomóż sugestią ![]() |
|
|
![]()
|
|
Kod <?php
$pieces = explode("\n", $r['tracklist']); for($i=0; $i<count($pieces); $i++) { $pieces[$i]= str_replace('#', $i+1, $pieces[$i]); } $br_separated = implode("<br/>", $pieces); echo $br_separated; ?> Ten post edytował wookieb 18.09.2008, 07:23:57 -------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
A można jeszcze jakoś dodać do tego taką funkcję, żeby po jakimś napisie zerowało numerowanie i numerowało od początku?
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam taki kod. Testuję na stronie testowej sobie. Ale mam problemy: Numeruje mi wszystko jak leci, a nie tylko "#". Poza tym, czy da się zrobić tak, aby po jakimś teście numerowanie było resetowane? |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nikt nie jest w stanie pomóc?
![]() |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam jakiś pomysł. Po przeanalizowaniu struktury, tego wszystkiego, dochodzę do wniosku, że to jest coś podobnego do parsera BBCode.
Ale czy ktoś wie jak zamienić # na numery? |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Bump
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ktokolwiek?
|
|
|
![]()
|
|
Mozna. Dopisz sobie taki warunek i resetowanie numerowania.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:04 |