![]() |
![]() |
--kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam pewien problem:
Mam selecta: A potem pobieram z niego dane :
(w 2pliku) Ale nawet jak wybiore coś to wartość zmiennej $asd jest równa 0 dlaczego? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a co masz w tym "<jakiesoptiony>"?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż cały fragmet kodu, fusy do wróżenia się skończyły...
@down: To żeś pokazał... Formularz jest? Pokaż go... Nazwy plików etc Ten post edytował drPayton 17.09.2008, 16:17:53 |
|
|
--kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Action i method w elemncie form masz poprawne?
P.S. Jakbyś podał normalnie cały kod a nie strzepek to nie trzeba byłoby pytać ![]() |
|
|
--kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Fragment kodu... Nie pytajcie się czy wogóle coś jest w optionie bo jest! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to ma robić? Wstawia dane z rekordu do pola option, potem wstawia pustaki na ilość = ilości kolumn tabeli w bazie?!? Poza tym, przesyłana zmienna ma prawidłową wartość, tzn de facto numer kolumny w bazie danych (np 0 dla id, 1 dla nazwy, 2 dla czegoś tam etc) |
|
|
--kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
No to zrobiłem echo "<option value=\"$rowek[$x]\">$rowek[$x]</option>"; i to samo jest
|
|
|
--kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
A ma to robić, że pobieram zaznaczone przez usera dane tzn. najpierw z bazy pokazuje wszystkie jego rzeczy a potem patrze którą on wybrał...
|
|
|
![]()
|
|
Mate, przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Albo wyjaśnię raz jeszcze co Ty tak naprawdę robisz:
Załóżmy że ta Twoja tabela składa się z 4 pół: id, nazwa, opis, status (to przykład oczywiście) Wyświetlasz z niej wszystkie rekordy spełniające warunek i na tej podstawie tworzysz następująca listę: Rzecz pierwsza x 4 (=ilośc kolumn w bazie danych) Rzecz druga x 4 (=ilośc kolumn w bazie danych) Rzecz trzecia x 4 (=ilośc kolumn w bazie danych) Przy czym wyświetlane na liście są tylko po pierwszej pozycji z każdego ww (czyli o wartości zero). Po Twojej zmianie - zamiast zera powinieneś mieć nazwę. W największym skrócie - wywal pętlę for... |
|
|
--kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
To jak skonstruować tą pętle aby:
* Wyświetlała wszystkie wyniki w <option> tzn. mam takie zapytanie:
I chcę aby w select były nazwy wszystkich rzeczy gdzie wlasciciel = $username... Bez pętli mogę wyświetlić tylko jeden więc możesz mi napisać tą pętle? |
|
|
![]()
|
|
Że jak?!?
W tej pętli wyświetlasz wszystkie wyniki zapytania przecież... |
|
|
--kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Naprawdę nie rozumiem:
Nie może tak być? PS. Brakuje paru znaczków, forum wciąż głodne i je zżera... Ten post edytował drPayton 17.09.2008, 17:07:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 10:18 |