![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zachciało mi się robic stronę w divach to teraz mam
![]() Otóż mam stronę w divach i chcę uzyskać coś takiego np. Cytat Stan cywilny kawaler Jak zrobić taki odstęp używająć np. atrybutu <p>? Mógłbym zrobić ten odstęp używając tzw. pustych znaczników albo tabeli z osobnymi komórkami dla "Stan cywilny" i "kawaler" ale chcę uniknąc używania tabel. Próbowałem robić to divami ale mi nie wychodziło. Tzn. osobny blok dla "stan cywilny" i dla "kawaler", tylko że byłby to kolejny blok "div" w "divie". Czy jest to możliwe uzywajac jedynie jakichś atrybutów dla "p"? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo tabeli z osobnymi komórkami dla "Stan cywilny" i "kawaler" ale chcę uniknąc używania tabel. A to dlaczego? Tabele nie zostały zakazane. Do prezentacji danych tabelarycznych, a najwyraźniej z takimi mamy do czynienia stosuje się właśnie tabele a nie jakieś rzeźby z divów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzięki, użyłem tabel. Już mi to całe gadanie w internecie, że table to przeżytek rzuciło się totalnie na głowę
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie miałam podejrzenia, że wystąpił u Ciebie ten efekt. Trzymaj się
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:13 |