![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zasadnicze pytanie i hipotetyczna sytuacja mamy:
nagłowek.php - przechowuje <head>, sesje, jakieś logo, linki do stron [strona1.php, strona2.php] oraz strona1.php, strona2.php Które z rozwiązań jest lepsze: Czy includowanie nagłówku do stron: strona1.php, strona2.php Czy może includowanie strony do nagłowka np za pomocą case. A może Stworzenie pliku include_wszystko.php i includowanie nagłówka i pliku. Czy z punktu widzenia bezpieczeństwa któreś z tych rozwiązań jest lepsze? Dlaczego pytam? Bo chce sobie wyksztalcić dobry nawyk pisania witryn. Pozdrawiam edit: sry że każdy mój post jest edytowany w pracy mam firefoxa, który po każdym enterze dodaje mi interlinie... Ten post edytował Cysiaczek 18.09.2008, 14:20:22
Powód edycji: dodałem tagi i przeniosłem temat (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej zainteresować się MVC jest nawet przypięty topic o tym to wyrobi Ci dobre nawyki (przynajmniej moim zdaniem).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:53 |