![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostałem na uczelni zadanie... mam napisać skrypt php wizualizujący w postaci grafu dokument rdf. Wykorzystać mam bibliotekę RAP (RDF API for PHP). Korzystam z takiego tutoriala: http://www4.wiwiss.fu-berlin.de/bizer/rdfa...on_tutorial.htm Skrypt ma korzystać z programu Graphviz, który ma ten graf wyrysować (tak to rozumiem po przeczytaniu powyższego tutoriala). Oto mój kod:
Graf nie pojawia się w przeglądarce... Ten post edytował adas007 17.09.2008, 15:48:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba header('Content-type: image/gif'); w linijce 22
poza tym można podejrzewać że $model->visualize('gif'); wyrzuci zawartość pliku do przeglądarki co spowoduję błąd bo funkcja header powinna się pojawić przed wszelkimi danymi wyrzuconymi do przeglądarki i tak zresztą jest w Twoim tutorialu... jeśli nie zadziała proponuję jeszcze raz się przez niego przebić i sprawdzić o czym zapomniałeś ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak header('Content-type: image/gif'); Nie wiem czemu kod tak dziwnie sie wkleił tak samo jak sciezki dostepu.
Piszesz,ze funkcja header powinna się pojawić przed wszelkimi danymi wyrzuconymi do przeglądarki wrzucilem ja na sam poczatek skryptu jednak nic to nie zmienilo. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:55 |