![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 4 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja z trochę głupawym pytaniem, ale ostatnio ta kwestia mnie nurtuje, a odpowiedzi nigdzie nie znalazłem
![]() Jeśli dla przykładu wczytuje do pola input dane z mysqla Kod [...] <input type="text" name="zmienna" value="<?php echo stripslashes($row['cos_tam']);?>" /> [...] Problem pojawia się jednak, kiedy w : Kod $row['cos_tam'] jest jakiś string, w którym występuje cudzysłów. Oczywiście mógłbym zastosować coś takiego : [...]<input type="text" value='zmienna'[...] ale gdy wpisałoby się string otoczony dwoma kreskami ('string'), to problem by wrócił ![]() Istnieje również opcja, która jest niezgodna z w3c, czyli Kod [...] <input type="text" name="zmienna" value=<?php echo stripslashes($row['cos_tam']);?> /> [...] Przyznam się szczerze, że jakoś nie zwracałem uwagi na tego typu przypadki i omijałem niejako problem, ale przy pisaniu pracy dyplomowej chciałbym wszystko dopiąć na ostatni guzik ![]() Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:21 |