![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Otóż zaczyman robic własny CMS i mam mały problem. Jeżeli mam menu a w nim takie podstrony: zdjecia, filmy, gry, inne. I zawsze tworzyłem to ręcznie jak chciałme dodać np. podstronę muzyka, to musiałem tworzyć w notatniku nową stronę o nazwie muzyka.php. I tutaj moje pytanie jak zrobić aby taka stronę zrobić z poziomu przegladarki. NP. dam dodaj podstronę i tylko wpisze nazwę i pojaiw się ona w menu. Dobrze wytłumaczyłem? Prosze pomóżcie bo nie wiem jaka to funkcja w php, najlepiej bym było jak by ktos podał gotowy projekt. Ten post edytował batman 16.09.2008, 19:01:38
Powód edycji: nobody expects spanish inquisition
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moj nr konta to : 40 123020198210398123
potem mozemy pogadac. Nie ma do tego funkcji w php, sam musisz to napisac. Albo uzyj gotowca. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 40 Dołączył: 14.08.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh...
manual php i poczytaj o operacjach na plikach (fwrite, fopen, itd..). Choć może lepiej było by to zapisywać do bazy MySQL (czy do jakiej tam masz dostęp o ile masz). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz pisać CMS bez znajomości podstawowych funkcji typu file_put_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual czy fwrite" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual? Powodzenia
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale zaraz... php jest poto żeby nierobić nowych plików php, tylko wszystko opierało sie na jak najmniejszej liczbie plików, +baza
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki Crozin właśnie o te funkcje mi chodził.
dr_bonzo za co mam ci płacić za nazwy tych funkcji? Zal ciebie? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat dr_bonzo za co mam ci płacić za nazwy tych funkcji? Zal ciebie? Chyba nie wyczułeś ironii ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Crozin ;]
@kubek15: Cytat Otóż zaczyman robic własny CMS i mam mały problem.(...) najlepiej bym było jak by ktos podał gotowy projekt. I ty sie pod tym jeszcze chcesz podpisac? Lenistwoooo Po prostu nei ma w php funkcji cms_utworz_nowa_strone(), musisz to wszystko zbudowac z tego co php ci oferuje, jest manual, z ladnym spisem rozdzialow, poswiecil bys 5 min na przejrzenie to wiedzial bys gdzie tego szukac, po prostu tego nie zrobiles. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma co się porywać z motyką na słońce...
Tworzysz stronę z textarea, gdzie user może wpisywać treść podstrony (najlepiej np. z bbcode). Treść zapisujesz do bazy oraz do tabelki w której przechowujesz strukturę menu dodajesz nową pozycję z linkiem do tej podstrony. Potem wystarczy jeden plik, np. podstrony.php, który będzie odpowiedzialny za wyświetlanie wybranej podstrony. To działa na takiej samej zasadzie jak system newsów czy wpisów na bloga. I teksty typu "Żal ciebie" możesz zachować na inne fora. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 15:50 |