![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam zainstalowanego Krasnala. Próbowałem napisać najprostrzy skrypt: <? print("to mój pierwszy skrypt w php"); ?> a oto wynik : http://img49.imageshack.us/my.php?image=phpig1.jpg program wyświetlił wszystko łącznie ze znacznikami których być nie powinno... Sam Krasnal działa poprawnie Ktoś się spotkał z takim problemem ? Prosze o pomoc Dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznij skrypt od <?php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I wysmol się na skrzata (z tego co się orientuję, to nie jest już rowijany i ma mało bajerów) - polecam Xampp albo Vertrigo.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałem , to samo
nieistotne co wpiszę . zamiast print wpisałem dupa (poważnie) i też wyświetliło ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po zainstalowaniu krasnala nie trzeba przypadkiem edytować jakiś plików? I czy plik ma dobre rozszerzenie?
![]() -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
plik to index.php tekstowy oczywiście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w jakim programie go tworzyłeś? Jeżeli w notatniku to obejmij nazwę podczas zapisywania w cudzysłowy np. "index.php", albo zmień nazwę pliku ręcznie(notatnik automatycznie dodaje na końcu .txt)
-------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
Działa
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie ma za co
![]() -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:22 |