![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem średnio zaawansowanym użytkownikiem PHP.
![]() Otóż mam taki problem potrzbuje wykonać skryp wyświetlania bez odświeżania strony w PHP, oczywiście strony robionej na Tabelach. przykład: Mam MENU GóRNE (MENU 1, MENU2, MENU3), z którego wybieram sobie jedno z trzech MENU BOCZNYCH (BOCZNE1, BOCZNE2, BOCZNE3), następnie z tych boczych wybieram JAKIES PODSTRONY [PODSTRONA1,2,3,4 ITD (linki do wyboru) ]. Które są wyświetlane na stronie main. ![]() _______________________ Góra _______________________ ----------] menu-----] boczne---] main ----------] ----------] ----------] ----------] ----------] _______________________ _______________________________________________________________________ Takiego skryptu używam do wyświetlania informacji w MAIN. (znajduje sie w tabeli głównej)
________________________________________________________________________________ I ten sam skrypt z inną zmienną do wyświetlenia MENU BOCZNEGO. (zajduje sie w tabeli bocznej) _____________________________________________________________________________ GÓRA Linki góre z wyborem DO MENU BOCZNYM: _____________________________________________________________________________ A tego używam do generowania linków w menu bocznym np. menu1, bo w kazdym przypominam są inne linki. ale mogą być one tak proste oczywiście jak w menu górnym.
________________________________________________________________________________ Nie wiem, jak rozwiązać ten problem na tych skryptach Ten post edytował t4ngo 17.09.2008, 14:25:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niebardzo rozumiem, ale wydaje mi się że chodzi ci o javascript tree menu, poszukaj pod tym hasłem w google jest sporo rzeczy. W php bez przeładowania strony raczej się nie wykona tego, pozostaje javascript/ajax
pozdr -------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
@t4ngo Popraw bbcode.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niebardzo rozumiem, ale wydaje mi się że chodzi ci o javascript tree menu, poszukaj pod tym hasłem w google jest sporo rzeczy. W php bez przeładowania strony raczej się nie wykona tego, pozostaje javascript/ajax pozdr Chodzi mi o to, że jak wybieram sobie z MENU górnego (stałe menum) jakieś MENUM BOczne (zależne od menu górnego) które jest wczytywane do boku a następie z tego wczytanego z boku wybieram np. jeden linków(link1, link2, link3) który juz jest wyswietlany w Main, mogą byc to newsy itd itd (nieważne ... oczywiście jest to poprawinie wyświetlane ale strona jest przeładowywana i kasuje to menu boczne. Gdybym chciał wybrać teraz link2 z tego bocznego to muszę z powrotem wybrać najpier menu boczne z menu górego i dopiero link. Chodzi mi o konstukcje, skrypt który pozwoli zostawić po wyborze menu boczne dopóki nie zostanie zmienione na inne menu boczne. Bardzo zależy mi aby było to w PHP, a najlepiej na tych skryptach co dałem, oczywiście inne metody też są mile widziane ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie ze musisz kazdemu menu przypisac jakas wartosc (np gorne menu wartosci od 1-5, menu boczne od 10-15 i kazdy link od 20-30).
I teraz otwierajac tresc strony sprawdzasz 3 wartosci zmiennych (np 3 11 25). Na podstawie tego wiesz ze wcisniete jest menu gorne nr 3, menu boczne nr2 i wybrany link/pozycja nr5. Majac te wartosci mozesz "rozwinac/podswietlic odpowiednie menu i pozycje (css'em lub JS). Pamietaj tylko aby zostawiac sobie zapas wartosci zmiennych aby mozna bylo dokladac nowe klawisze i pozycje pozdrawiam G |
|
|
![]()
|
|
Czy była by możliwość wykonania jakiegoś prostego przykładu ? typu Gora1, Gora2, menu_boczne1, menu_boczne2, i link1,2 ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
@t4ngo Ostatni raz proszę o dodanie bbcode. Jak jutro rano nie będzie to poprawione, to zamknę temat.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
postaram sie na prostym przykladzie:
klikajac w menu gorne na twojej stronie pojawia sie zmienna menu (przyjmuje wartosc (menu1, menu2,menu3)).
kolejne menu u ciebie wyglada tak: a powinno:
jak widzisz w moim przykladzie przekazuje 2 zmienne(pierwsza jest stala a druga przybiera wartosc linku) w ten sposob mozna rozbudowac nieskonczenie duze menu ;-) Ten post edytował elmozaur 16.09.2008, 20:55:00 |
|
|
![]()
|
|
W moim przypadku zrobiłem dokładnie tak:
tylko w ten sposób wyświetla mi w menu bocznym "nie ma takiej strony." A gdy zastosowałem w menu bocznym dla testu (ładowanie menu boczego z menu bocznego) faktycznie to menu zostaje, ale żeby zostało i wyświetliło tego linka hym co może blokować przekazanie tego dalej na:
![]() TEMAT W CIąż AKTUALNY. BARDZO PROSZę O POMOC W ROZWIąZANIU TEGO PROBLEMU ![]() // Ale po co ta kolorowa czcionka i duże litery. Jeśli ktoś znajdzie czas i ochotę, to pomoże. // ~batman Ten post edytował batman 18.09.2008, 11:20:44
Powód edycji: usunąłem formatowanie tekstu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast podbijać nachalnie wątek zacznij czytać podstawy podstaw! Podbijanie wątków i takie nachalne spamowanie może się skończyć zamknięciem wątku.
A co do problemu to jest on żenujący i nadaje się na Przedzkole. Co robi znak dolara w adresie URL? Zmienne w adresie oddziela się znakiem |
|
|
![]()
|
|
(...)znakiem apostrofu (&) (...). Znakiem ampersand ![]() Poza tym masz rację. Wątek idzie do przedszkola. --- Racja. Drobna "literówka". Poprawiłem się. ~mike -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
To tak, jeżeli mój kolega tego nie zrobił to ja to zrobie.
Brak bbCode i brak tagu w temacie. Zamykam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:17 |