![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2008 Skąd: kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam plik php który wysyła formularz na mail i chciałbym dodać załącznik.Szukałem w necie skryptów ale dopiero zaczynam poznawać php. Formularz jest zrobiony w html .
Oto kod z pliku php do wysyłania formularza: <?php $adres="magkugel@wp.pl"; $temat="Dane z Formularza"; $tresc="firma: ".$_POST["firma"].".imie:".$_POST["imie"].".nazwisko:".$_POST["nazwisko"].".telefon:".$_POST["telefon"].".email: ".$_POST["email"].".ulica: ".$_POST["ulica"].".kod pocztowy: ".$_POST["kod"].".miasto: ".$_POST["miasto"].".kraj: ".$_POST["kraj"].".wiadomosc: ".$_POST["wiadomosc"]."."; if(function_exists('mail')) { mail($adres, $temat, $tresc); echo"Formularz został przyjęty. Dziękujemy!"; } else { echo"Niestety funkcja mail() jest wyłączona na tym serwerze. Nie mogę wysłać danych z formularza."; } ?> Wielkie dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję użycie gotowych klas do wysyłania maili np.: klasa phpmailer
a tu kod:
lub klasy htmlMimeMail tej drugiej sam używam -------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałes szukałeś, ale tego forum już ci się przeszukać nie chciało?
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=96...l=za%B3%B1cznik -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:28 |