![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Planuję zrobic ranking najlepszych graczy i żeby ludzie mogli wpisywać swoje opinie. I jeżeli zrobie bazę danych która będzie miała 5 kolumn ------------|----------|---------|--------|---| Wpisana|Wpisująca |Data|opinia|ID| ------------|----------|---------|--------|---| ------------|----------|---------|--------|---| ------------|----------|---------|--------|---| ------------|----------|---------|--------|---| ------------|----------|---------|--------|---| ------------|----------|---------|--------|---| I tak dalej. I chcę zrobić aby na stronie wyświetlało się cos takiego: -----|-----------|-----| NR.|Wpisana|ilość| -----|-----------|-----| -----|-----------|-----| -----|-----------|-----| itd. W polu ilośc ma być liczba ile osób wpisało dany nick. Np. Jeżeli 4 osoby wpisały nick: Kubek to w polu ilośc ma byc 4 . Jak cos takiego zrobić? Czy dodać nową kolumnę w MySQL czy cos innego? Prosze o pomoc. Jeżeli źle wytłumaczyłem to moge opowiedziec dokładnije o co mi chodzi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli wpisana to nick np kubek
to po prostu liczysz ile razy wystapil nick kubek w tej kolumnie(czyli wpisana) ![]() nie trzeba dawac nowej kolumny do mysql |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak ja nie będę wiedział jakie są dane w kolumnie wpisana, to jak mają sie wyświetlać osoby na stronie według właśnie ilości (punktów) ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
czyli mma zrobić kolumnę w mysql o nazwie ilość?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 16:16 |