![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: Kłodzko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki otóż problem, tworze sobie stronkę i mam menu górne, zrobione z odsyłaczy obrazkowych, poukładanych w lini jeden obok drugiego. I teraz pod tym menu chcę dodać grafikę, to między tym menu a grafiką tworzy się odstęp ok 5px, dzieje się tak w IE, Firefoxie. W operze jest wszystko ok. I zauważyłem że gdy do tego menu dodam obramowanie, to pomiędzy dolnym obramowaniem, i dolną krawędzią grafiki tworzy się ten właśnie odstęp. Znika wszystko jak do diva z menu dodam ustaloną w px wysokość. I teraz moje pytanie, skąd bierze się ten odstęp? Pozdrawiam A i jeszcze kod: -------------------- Jeżeli przewidziałeś cztery możliwe awarie i zabezpieczyłeś się przed nimi, to natychmiast wydarzy się piąta, na którą kompletnie nie byłeś przygotowany"[Murphy]"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Musisz ustawić line-height: 0px; zeby go nie było.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: Kłodzko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem, nic nie dawało. Przedewszystkim chciałem się pozbyć wszystkich zbędnych divów. Chciałem ustawiać wszystko jako grafike. Wystarczyło dać dla img float:left i problem zniknął. Wszystko ładnie pasuje, a skąd wziął się ten problem, to już sam nie wiem. Teraz ten powyższy kod wygląda tak:
-------------------- Jeżeli przewidziałeś cztery możliwe awarie i zabezpieczyłeś się przed nimi, to natychmiast wydarzy się piąta, na którą kompletnie nie byłeś przygotowany"[Murphy]"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2003 Skąd: Tarnobrzeg/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
display block dla obrazków powinno pomóc
a wyjaśnienie problemu pod poniższym linkiem objaśnienie do problemu -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:35 |