![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja raczej jestem lepszy w programowaniu w php niż w pisaniu kodu CSS, tak wiec napisałem taki kod CSS:
i mam taki kod: Wszystko pięknie działa do czasu gdy do na przykład "Imię rzeczywiste" zamienię na "Imię rzeczywiste<br />Drugie imię" Jak zrobić, aby w danym div przechodziło do nowej linijki bez psucia tego wyglądu... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
srodek_lewe i dol powinny mieć :
Kod clear:both; i srodek_prawe: Kod float:right; Bo chyba o to chodziło? Jeśli nie o to, to nie rozumiem posta. Ten post edytował kazag 13.09.2008, 09:29:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a testowałeś to? bo niby to częściowo działa - zobacz sobie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Testowałem i u mnie działa. Oczywiście wygląda to tragicznie, bo dla srodek-prawy nie jest ustalony width (dlatego ta ramka jest tylko dookoła imienia) oraz ten biały border też nie jest najtrafniejszy chyba.
Częściowo tzn? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jeszcze podpowiem jak to poprawić, żeby było elegancko
![]()
Trochę mniej kodu. Dziedziczenie jest po to, żeby je wykorzystywać ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 06:32 |