![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie żartuję. Otóż przeglądarka za cholerę nie chce mi poprawnie wyświetlać stylów. Już tłumaczę o co chodzi... Otóż utworzyłem sobie oddzielny zewn. plik z definicjami stylów style.css:
Kod <style type="text/css"> .looc{ color: #525156; font-size: 16pt; font-family: Verdana, arial; line-height: 16pt; font-weight: bold; margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; } .cool{ color: #525156; font-size: 14pt; font-family: Verdana, arial; line-height: 16pt; font-weight: bold; margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; } </style> Oraz mam stronkę index.html o kodzie: Kod <html> <head> <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="style.css" /> </head> <body> <p class="looc">Dlaczego</p> </body> </html> Stronka oczywiście testowa i prosta ale w przeglądarce wyświetla mi się słowo "Dlaczego" tylko, że jako zwykły tekst i niesformatowany(nie tak jak to jest określone w arkuszu stylów). Najdziwniejsze jednak jest to, że gdy zmienię wartość w p class na cool zamiast looc to wszystko działa i tekst jest taki jaki powinien czyli pogrubiony i duży. Tak jakby przeglądarka "pogniewała" się na napis "looc" a uznawała tylko "cool":). Wytłumaczcie mi coś bo zgłupiałem i osłupiałem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:47 |