![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeżeli mam <a href="account.html">Wyloguj</a> to jak zrobić żeby to wysłało do skryptu account.html zmienną "wyloguj"? Bo nie chce brzydzić i wstawiać account.html?wyloguj, jak zrobić żeby to było nie widoczne w urlu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 16 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawartość pliku account.html (account.php):
Dodaje guzik i klikając wyloguje się metodą post czyli nie widać w url Ten post edytował WebKing 12.09.2008, 16:09:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co tu jest do brzydzenia?
Trochę na około: możesz to przerobić na formularz i wysłać jako POST. Możesz zrobić sobie: account/wyloguj.html za pomocą mod_rewrite. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
kolega WebKing już blisko był, ale ja nie chciałbym przycisku robić ;/
Wolę atrybut a, tylko nie wiem jak to zrobić ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zatwierdź <form> poprzez kliknięcie na linku i wykorzystanie JavyScript czyli submit()
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
a nie da rady bez javascriptu?
bo guzik jednak troche szpeci ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz bez js to zostaje ci wysłanie formularza przez GET
-------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie da rady bez javascriptu? bo guzik jednak troche szpeci ;/ to wstaw zamiast guzika obrazek pasujący do reszty strony .... stwórz obrazek , który będzie wyglądał jak link ( obrazek z tekstem wyloguj ). Obrazek zadziała tak jak button. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
no kurde, uparłem się koniecznie na tekst ;/
|
|
|
![]()
|
|
To zrób tak.
Nie wiem jak masz opcje logowania zrobioną, ale ja kiedyś zrobiłem tak, że jak został uruchomiony skrypt login.php to na początku sprawdzałem czy użytkownik jest zalogowany. Jeżeli jest zalogowany to wyloguj(); Jeżeli jest NIE zalogowany to loguj(); W ten sposób nie musisz przekazywać żadnych parametrów do pliku. Po prostu zakładasz, że jeżeli ktoś odwiedza plik login.php znaczy że albo chce się zalogować, albo wylogować ... wykonujesz odpowiednią funkcję w zależności od aktualnego stanu użytkownika. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
u mnie nie ma login.php, logowanie odbywa się na początku skryptu account.html, czyli skryptu konta ;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to dodaj do tego pliku funkcję sprawdzającą, czy ktoś jest zalogowany, czy nie i jeśli jest to funkcję wylogowywującą (matko, co za słowo...).
Nie prześlesz POST zwykłym linkiem, jeśli o to Ci chodzi. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:57 |