![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym poradzić się o sposób zmiany zawartości wielu plików z rozszerzeniem PHP jednocześnie. Mam kilkaset plików do zmiany, zmiana dotyczy jednej linijki kodu więc nie chcę tego robić ręcznie. W jaki sposób można dokonać takiej zmiany automatycznie? Proszę o jakąś poradę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy lepszy edytor ma opcje Replace. Zainstaluj sobie jakiś i zmień.
Jaki edytor? Jest o tym przypięty wątek więc nawet nie pytaj. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
glob" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, potem foreach / otwarcie pliku, edycja, zapis.
Nic prostszego. Pozdrawiam, Lars |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Każdy lepszy edytor ma opcje Replace. Zainstaluj sobie jakiś i zmień. Jaki edytor? Jest o tym przypięty wątek więc nawet nie pytaj. Oczywiście wiem jak skorzystać z Replace ale nie znalazłem edytora który umożliwia zastosowanie zmiany we wszystkich otwartych plikach. Cytat glob, potem foreach / otwarcie pliku, edycja, zapis. Lars, możesz mi przybliżyć jak użyć tej funkcji? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Odpowiem sobie sam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Uzylem edytora ConTEXT - otworzylem w nim wybrane pliki. Z menu Edycja wybralem Zmien. Wpisalem co trzeba i jako zakres wybralem wszystkie pliki. Powiem, ze przy okolo 100 plikach zmiana nastepuje niemal natychmiastowo. Na koniec zapis i aktualizacja plikow na serwerze. Polecam ConTEXT: http://www.instalki.pl/programy/download/e...tow/ConTEXT.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:01 |