![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2003 Skąd: Szczecin Niebuszewo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam sobie taki kod
[php:1:5f88b6a479]<?php Header("Content-type: image/png"); session_start(); $db = mysql_connect($_SESSION["USER_HOST"], $_SESSION["USER_DB_LOG"], $_SESSION["USER_DB_PASS"]) or die (mysql_error()); mysql_select_db($_SESSION["USER_DB_NAME"],$db) or die (mysql_error()); $img_des = ImageCreate(200,250); $bialy = imagecolorallocate($img_des, 255, 255, 255); //imagefill($img_des, 0, 0, $bialy); imagecolortransparent($img_des, $bialy); $sql = 'SELECT id_kat, nazwa_kat FROM czesci_kat'; $result = mysql_query($sql,$db) or die (mysql_error()); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { if ($_POST['kat_'.$row[0]] == 1) { $sql_cz = 'SELECT id_cz FROM czesci WHERE id_kat = "'.$row[0].'"'; $result_cz = mysql_query($sql_cz,$db) or die (mysql_error()); while ($row_cz = mysql_fetch_array($result_cz)) { $sciezka = '....gdziestam...'; $wartosci = $_POST['a'.$row_cz[0]]; if (strlen($wartosci)) { $img_src = ImageCreateFrompng($sciezka); $true_width = imagesx($img_src); $true_height = imagesy($img_src); list($szer, $wys) = explode('||',$wartosci); imagecopy ($img_des, $img_src, $szer, $wys, 0, 0, $true_width, $true_height); } // if strlen(Wartosci) } // while row_cz } // if kat } // while mysql_close($db); imagepng($img_des); imagedestroy($img_des); ?>[/php:1:5f88b6a479] i kod dziala tworzy obrazek wyswietla na stronie ale jak chce zapisac to sugeruje mi format bmp ponadtwo nawet jak go zapisze mimo wszystko jako png to dziala ok jak go potem wrzuce na strone ale w windowsie wciaz jest rozpoznawany blednie jako bmp ponadto jak chce go zauploadowac to to skrypt tez mi jego tym mime pokazuje jako bmp i juz jestem glupi i nie wiem co jest zle dla porownania mam podobny skrypcik (starsza ubozsza wersja tego ![]() wszystkie funkcje odnosnie tworzenia obrazka uzyte tak samo i ten drugi skrypcik dziala ok i ma typ png a tamten ktory jest tylko udoskonalona wersja nie ![]() niech mi ktos pomoze ![]() ponizej kod tego drugiego co dziala jeszcze doklejam tak dla porownania [php:1:5f88b6a479]<?php Header("Content-type: image/png"); $img_des = ImageCreate(500,500); $bialy = imagecolorallocate($img_des, 255, 255, 255); //imagefill($img_des, 0, 0, $bialy); imagecolortransparent($img_des, $bialy); $img_src = ImageCreateFrompng("1.png"); $img_src2 = ImageCreateFrompng("2.png"); list($szer_a, $wys_a) = explode('||',$_POST['a']); list($szer_b, $wys_b) = explode('||',$_POST['b']); imagecopy ($img_des, $img_src, $szer_a, $wys_a, 0, 0, 32, 38); imagecopy ($img_des, $img_src2, $szer_b, $wys_b, 0, 0, 38, 44); imagepng($img_des); imagedestroy($img_des); ?>[/php:1:5f88b6a479] z gory dzieki za wszelka pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:46 |