![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
używam Postgresa 8.2.7 i mam problem, ponieważ od jakiegoś czasu zbyt często pojawia się komunikat: Kod Unable to connect to PostgreSQL server: FATAL: sorry, too many clients already Oczywiście zwiększyłem limit połączeń (dwukrotnie) i problem po jakimś czasie powrócił, a nie mogę przecież siedzieć przy konsoli i co chwila restartować serwer. Dodam, co na pewno istotne, liczba odsłon i użytkowników się nie zwiększyła. I ogólnie ruch nie zwiększył się. Po prostu od jakiegoś czasu tak się zaczęło dziać i całkowicie nie mam pojęcia jak temu zapobiec. Pozdrawiam Cezar708 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 3 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Większe znaczenie będzie miała tutaj konfiguracja firewalla na serwerze. Sprawdź w logach jaki IP lub pula adresów tak Ci flooduje db i serwer. Może to jakiś robot czy cuś
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie nie, liczba połączeń się nie zwiększyła, podejrzewam, że problem jest z pg_pconnect()... przeszukam skrypty i sprawdzę, czy który z piszących nie wrzucił gdzieś takiego połączenia
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Problemem jest pg_pconnect. Zamień to na pg_connect i powinno śmigać.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Tak, jak napisałem wcześniej problem był z pg_pconnect() nie zamykałem połączeń i się zrobiła długa kolejka...
ech sorry za śmiecenie fora. Pozdrawiam Cezar708 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze komus w przyszlosci sie ten topik przyda
![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 20:01 |