![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak się zastanawiam ile potrzeba kasy żeby rozkręcić większy start-up?
przypuśćmy ze zrobimy coś takiego - http://www.highrisehq.com/?source=bc+crm - na pewno dużo osób zna aplikacje od 37signals ![]() powiedzmy że ktoś zainwestuje 1milion$ i teraz jak to jest z takimi pieniędzmi? Wynajmujemy biuro, zatrudniamy np 2 pracowników i rozwijamy aplikacje ![]() Kasa od takiego inwestora idzie na opłaty za biuro itp, na wypłaty dla założyciela i pracowników ![]() ![]() Po prostu ciekawi mnie czego oczekuje inwestor, jak i kto zarządza kasą... w ogóle jak to jest ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inwestor oczekuje zysku
![]() ![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że inwesttor chce mieć na bierząco sprawozdanie jak gdzie idą jego pieniądze.
PS. Twój projekt ten niby start-up, nie wiem czy ma większy sens. Mało jaka firma chce trzymać dane na temat swoich projektów, klientów, pracowników, harmonogramu pracy itp na obcych serwerach, ale powodzenia. Ogólnie mówiąc to tak jak pisał Null wszystko jest w umowie, które jest nieraz negocjowana długimi miesiącami zanim czacznie się coś dziać. to może sie przyda http://www.startupshow.pl/ Ten post edytował acztery 10.09.2008, 23:45:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
...wiec mozna byc kombinowac troche inaczej ![]() jak? ![]() PS. Twój projekt ten niby start-up, nie wiem czy ma większy sens. Mało jaka firma chce trzymać dane na temat swoich projektów, klientów, pracowników, harmonogramu pracy itp na obcych serwerach, ale powodzenia. ja nie mówię ze chce takie coś stworzyć ![]() tylko taki przykład ![]() Jeszcze jedno pytanko ![]() Co jeśli start-up nie wypali? ktoś zainwestuje kase i nic nie zarobi, tylko straci swoje pieniądze... Ten post edytował terabit 11.09.2008, 14:18:33 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Co jeśli start-up nie wypali? ktoś zainwestuje kase i nic nie zarobi, tylko straci swoje pieniądze... Ryzyko wpisane w gre. Gdybys mial 100% pewnosci ze ci sie powiedzie to taka kasa by sie do ciebie pchala ze szok. A taki inwestor analizuje wiele projektow, inwestuje w kilka[-nascie] na kilku straci na innych zarobi i o tym z gory wie. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:23 |