![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich.
Jestem absolutnie poczatkujacy w php i mysql. Absolutnie. Chce zrobic cos na ksztal formularza , taki troche lepszy, i w skrypcie ktory sciagnalem jest cos takiego : $dbasehost=""; #This is the name of your database host $dbaseuser=""; #The username you use to get into your database $dbasepassword=""; #The password for the username above $dbase=""; #The name of the database $folder=""; # The location of these jobposter files (ie. http://www.yourserver.com/job/) Czy moze ktos mi pomoc bo nie moge tego ruszyc, to chyba chodzi o mysql, nie wiem. Z gory dzieki za pomoc.</SPAN> Ten post edytował umbre 9.09.2008, 18:31:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $dbasehost host Twojej bazy danych - w panelu użytkownika na serwerze którego używasz powinno to pisać. Jeśli masz serwer na swoim kompie to wtedy to byłoby chyba 'localhost' Kod $dbaseuser Nazwa użytkownika którą używasz do logowania się do MySQL (np. poprzez PHPMyAdmin) Kod $dbasepassword Hasło, które używasz przy logowaniu się do MySQL (np. poprzez PHPMyAdmin) Kod $dbase Nazwa bazy danych - w panelu użytkownika na serwerze powinno pisać jak się nazywa baza danych |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za odpowiedz, jestem totalnie poczatkujacy czy :
$dbasehost host Twojej bazy danych - w panelu użytkownika na serwerze którego używasz powinno to pisać. Jeśli masz serwer na swoim kompie to wtedy to byłoby chyba 'localhost' czyli host mojej bazy to nazwa domey .... ? Ten post edytował umbre 9.09.2008, 19:03:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie. Jakbyś stawiał serwer u siebie to domyślnie byłoby localhost, ale serwery zazwyczaj zmieniają te ustawienia więc sprawdź sobie w panelu użytkownika jaki jest adres do MySQL
pewnie będzie coś w stylu mysql.domena.pl albo domena.pl/mysql/ ale i tak musisz sprawdzic (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dzieki piekne, zaraz bede dzialal , pewnie jak znam zycie bede mial dalsze pytania.
Dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:27 |