![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 875 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zrobiłem stronkę, ale przedstawię tylko fragment nad którym spędziłem większość czasu. Przedstawię poniżej (skrócony) albo na http://www.swos.pl/temp/jubiler/cat.html
Gdy klikniecie na przykład, wszystko się wyjaśni, Pierwszy element ustawiony jako absolute, ma rozmiar: 171x181 z tłem białym pod obrazkiem. Jako że to jest absolute, musiałbym każdy element przesuwać o Npx, a tym bardziej opcja display:inline nie ma prawa działać w takiej pozycji. Dlatego stosuje relatywne wyświetlenie, ale mimo ze lista układa mi się poziomo, to nie pojawia się tło elementu LI, co mnie b. smuci. Dlatego proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Problem teraz stanowi elementy Ten post edytował Tomplus 9.09.2008, 15:16:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam lekturę artykułu Elementy liniowe kontra blokowe. Pomoże (mam nadzieję) coś nieco zrozumieć.
Podpowiem. Moze trzeba dać
Aha. I po co Ci position: absolute;. Blechhhh. A właściwie to co chcesz osiągnąć wyróżniając jedno li? A tu masz przykład jak można to samo bez zbędnego kodu i wygibasów osiągnąć. Podejrzyj sobie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 875 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyróżniłem jedno LI, aby pokazać - tylko jako przykład co chce osiągnąć.
Artykuł czytałem ale przeczytałem jeszcze raz, dzięki. zapomniałem do czego służy display i jakie efekty dzięki temu mozna osiagnać, to mnie zgubiło. Ale dzięki za odpowiedź. Masz Plusa odemnie ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cieszę się, że mogłam pomóc.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:24 |