![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php class generate_form{ private $plik; private $metoda; private $wyswietl; private $typ; private $nazwa; private $size; private $css; function config($plik,$metoda){ $this->plik = $plik; $this->metoda = $metoda; } public function wywolaj_form(){ return '<form method="'.$this->metoda.'" action="'.$this->plik.'">'; } public function zamknij_form(){ return '</form>'; } public function wywolaj_pole($typ,$wyswietl,$css,$nazwa,$size){ $this->wyswietl = $wyswietl; $this->typ = $typ; $this->nazwa = $nazwa; $this->size = $size; $this->css_clas = $css; return '<input type="'.$this->typ.'" value="'.$this->wyswietl.'" class="'.$this->css_clas.'" name="'.$this->nazwa.'" size="'.$this->size.'">'; } } ?> Wykorzystanie Kod <?php require_once('./includes/classes/class.form.php'); $form = new generate_form(); $form->config('test.php?mode=sprawdz','POST'); echo $form->wywolaj_form(); echo $form->wywolaj_pole('text','','','pole1','50'); echo $form->wywolaj_pole('submit','Sprawdz','','',''); echo $form->zamknij_form(); if(isset($_GET['mode']) && $_GET['mode'] =='sprawdz'){ echo $_POST['pole1']; } ?> Od nie dawna uczę się php i moje pytanie brzmi czy mój kod wygląda na oop Ten post edytował devil-war 9.09.2008, 12:50:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 8 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli wywala ci błąd to widzę błąd. Pierwszy to taki, iż przy tworzeniu ibiektu ($form = new generate_form()
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie to biega ,wszytko działa ,chodzi mi czy ten kod wygląda na obiektowy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To funkcje ubranę w class. Przykro mi, ale nie widze tutaj nic obiektowego.
<form> i </form> powinieneś robić w metodzie show(). I powinno być raczej jak w JS $aInput = new input(array('type' => 'text')); $aDiv = new div('costam'); $aDiv->appendChild($aInput); Cos w ten deseń. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:17 |