![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Dla wielu z Was być może będzie i śmieszne to z czym mam problem... Ale jestem na etapie wstępnego uczenia się XML, wiec proszę - weźcie na to poprawkę ![]() Założenia: 1) Plik powinien być aktualizowany (o czym za moment) każdego dnia o godzinie 04:00 rano. Aktualizowany, ponieważ dane są przesyłane z sewera na serwer za pomocą curl. Zrobiłem więc tak:
OK - plik mam na serwerze, ale jak zauważyliście jest on "podwójnie" spakowany. Znajduje się w nim plik o nazwie moreinfo.xml 2) Jak teraz zacząć, by ten plik był przetwarzany przez (jakiś) skrypt w taki sposób (przynajmniej tak myślę), by na chwilę rozpakować go i przekazać dane zawarte w pliku XML do tabeli w bazie MySQL? Czy w ogóle jest to możliwe? Narazie to chyba tyle... Ale proszę o wszelkie sugestie i porady - będę bardzo wdzięczny za pomoc... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.php.net/manual/pl/function.exec.php
http://www.php-mysql-tutorial.com/qna/deta...ell-command.php Rozpakuj z poziomu shella i później otwórz przez PHP. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z angielskim u mnie nie bardzo... Może się znajdzie osoba, która pomoże w tej sprawie (shell to dla mnie raczej stacja paliw...
![]() Bardzo proszę o pomoc... Co mam dopisać do pliku php, by on sam się rozpakował i samoczynnie "przekazał informacje z pliku do bazy? //edit niestety nie mom dostępu do shella. Czy jest inny sposób? Ten post edytował roobik 4.10.2008, 19:10:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie przez exec wydaj polecenie rozpakowania, powinno pójść.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Pod kodem, który jest wyżej wpisałem
Ale odpalając stronę wywala komunikat: Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in..... Szukałem na różnych stronach, ale wszędzie jest ten sam zapis. Jak to "przełożyć" na php, by wypakować (tak jak pisałem wcześniej - choćby na chwilę) ten plik? B. proszę o pomoc... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:47 |