![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
Chciałbym zrobić po prostu filtracje za pomocą menu rozwijanego.Czyli wybieram jednego selecta ,automatycznie wczytuje mi się bieżąca strona i zostaje przekazywana zmienna. Samo wczytanie bieżącej strony nie stanowi problemu ,rozwiązałem to w taki sposób: <select name="filtr" onchange="self.location.href = this.value"> <option value="1.php">blabla</option> . . . <option value="n.php">blablan</option> </select> Natomiast nie wiem jak przekazać zmienną z danego optiona:/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą samego js'a nie będzie to takie proste, jak za pomocą php. Możesz na przykład utworzyć sobie cookie, możesz zmienną dołączyć do adresu, a następnie przeparsować adres, lub przypisać go za pomocą php.
W ogóle co to za zmienna? Może da się to zrobić jakoś prościej? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <select name="filtr" onchange="moveTo( this )"> Kod function moveTo( obj ){ var optionTxt = obj.options[ obj.selectedIndex ].text; self.location.href = obj.value +"?zmienna="+ optionTxt; } pisane z palca -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moja zmienna o nazwie np "$uk" ,w którym miejscu ma się znajdować? jako obj? Bo nie jestem do końca pewien.
A i jest to poprostu zmienna ,która musi wędrować po każdym odświeżeniu strony |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:09 |