![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam kupiłem skrypt wyszukiwarki, ale brakuje mi w nim jednej opcji. Aktualnie istnieje możliwość wyszukiwania przez województwa, ale chcialbym dodać opcję wyszukiwania i przez kategorie.
ipraca.hekko.pl adres portalu mamy dwa formularze: branże i województwa kod: bazy danych CODE CREATE TABLE _o_inne (inne_id int(10) NOT NULL default '0', inne_tresc text NOT NULL) CREATE TABLE _o_kategorie (kat_id int(10) NOT NULL default '0', kat_nazwa varchar(100) NOT NULL default '') CREATE TABLE _o_ogloszenia (ogl_id varchar(14) NOT NULL default '', ogl_wojewodztwo int(1) NOT NULL default '0', ogl_tytul varchar(60) NOT NULL default '', ogl_tresc text NOT NULL, ogl_kategoria varchar(10) NOT NULL default '0', ogl_okres varchar(20) NOT NULL default '0', ogl_promowane_1 int(1) NOT NULL default '0', ogl_promowane_2 int(1) NOT NULL default '0', ogl_aktywne int(1) NOT NULL default '0', ogl_statystyki int(10) NOT NULL default '0', ogl_ip varchar(14) NOT NULL default '', ogl_imie varchar(60) NOT NULL default '', ogl_nazwisko varchar(60) NOT NULL default '', ogl_email varchar(100) NOT NULL default '', ogl_telefon varchar(30) NOT NULL default '', ogl_zdjecia_1 int(1) NOT NULL default '0', ogl_zdjecia_2 int(1) NOT NULL default '0', ogl_zdjecia_3 int(1) NOT NULL default '0') CREATE TABLE _o_okresy (okres_id int(10) NOT NULL default '0', okres_nazwa varchar(60) NOT NULL default '', okres_funkcja varchar(10) NOT NULL default '', okres_aktywny int(1) NOT NULL default '0') CREATE TABLE _o_pad (pad_login varchar(10) NOT NULL default '', pad_haslo varchar(38) NOT NULL default '', pad_imie varchar(60) NOT NULL default '', pad_nazwisko varchar(100) NOT NULL default '', pad_moderacja int(1) NOT NULL default '0', pad_email varchar(100) NOT NULL default '', pad_powiadomienie int(1) NOT NULL default '0', pad_page int(1) NOT NULL default '0', pad_opage int(1) NOT NULL default '0') CREATE TABLE _o_podkategorie (podkat_id int(100) NOT NULL default '0', kat_id int(100) NOT NULL default '0', podkat_nazwa varchar(100) NOT NULL default '') CREATE TABLE _o_wojewodztwa (woj_id int(1) NOT NULL default '0', woj_nazwa varchar(35) NOT NULL default '') INSERT INTO _o_okresy VALUES (1, '1 dzień', '+1 day', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (2, '3 dni', '+3 day', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (3, '5 dni', '+5 day', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (4, '1 tydzień', '+1 week', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (5, '2 tygodnie', '+2 week', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (6, '3 tygodnie', '+3 week', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (7, '4 tygodnie', '+4 week', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (8, '1 miesi±c', '+1 month', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (9, '2 miesi±ce', '+2 month', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (10, '3 miesi±ce', '+3 month', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (11, '4 miesi±ce', '+4 month', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (12, '5 miesi±cy', '+5 month', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (13, '6 miesi±cy', '+6 month', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (14, '1 rok', '+1 year', 0) INSERT INTO _o_okresy VALUES (15, 'Bez ograniczeń', '+20 year', 1) INSERT INTO _o_pad VALUES ('admin', '', '', '', 0, '', 0, 15, 40) INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (1, 'dolno¶l±skie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (2, 'kujawsko-pomorskie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (3, 'lubelskie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (4, 'lubuskie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (5, 'mazowieckie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (6, 'małopolskie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (7, 'opolskie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (8, 'podkarpackie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (9, 'podlaskie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (10, 'pomorskie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (11, 'warmińsko-mazurskie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (12, 'wielkopolskie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (13, 'zachodniopomorskie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (14, 'łódzkie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (15, '¶l±skie') INSERT INTO _o_wojewodztwa VALUES (16, '¶więtokrzyskie') INSERT INTO _o_inne VALUES (1, 'O stronie ...') INSERT INTO _o_inne VALUES (2, 'Regulamin ...') INSERT INTO _o_inne VALUES (3, 'Dziękujemy. Twoje ogłoszenia zostało pomy¶lnie dodane do Serwisu Ogłoszeniowego.') INSERT INTO _o_inne VALUES (4, 'Dziękujemy. Twoje ogłoszenia zostało przesłane do Moderatora. Po akceptacji zostanie dodane do Serwisu Ogłoszeniowego.') INSERT INTO _o_inne VALUES (5, 'Witaj, Twoje ogłoszenie zostało usunięte z Serwisu Ogłoszeniowego. Skończył się czas ważno¶ci ogłoszenia. Zapraszamy do ponownego umieszczenia ogłoszeń. Pozdrawiamy,') INSERT INTO _o_inne VALUES (6, 'Witaj, Twoje ogłoszenie zostało zaakceptowane przez Moderatora i dodane do Serwisu Ogłoszeniowego. Zapraszamy do ponownego umieszczenia ogłoszeń. Pozdrawiamy,') kod opcji szukaj: CODE if ($_GET['woj'] == 0) $woj_s='%'; else $woj_s=$_GET['woj']; $search=$_GET['search']; $zapytanie=sql_select(" SELECT ogl_id, ogl_tytul, ogl_aktywne FROM _o_ogloszenia WHERE ogl_aktywne LIKE '1' AND ogl_wojewodztwo LIKE '".$woj_s."' AND (ogl_tresc LIKE '%".$search."%' OR ogl_tytul LIKE '%".$search."%' OR ogl_nazwisko LIKE '%".$search."%' OR ogl_email LIKE '%".$search."%' OR ogl_telefon LIKE '%".$search."%') ORDER BY ogl_id desc LIMIT $od, $do "); $zapytanie_ile=sql_select(" SELECT ogl_id, ogl_tytul, ogl_aktywne FROM _o_ogloszenia WHERE ogl_aktywne LIKE '1' AND ogl_wojewodztwo LIKE '".$woj_s."' AND (ogl_tresc LIKE '%".$search."%' OR ogl_tytul LIKE '%".$search."%' OR ogl_nazwisko LIKE '%".$search."%' OR ogl_email LIKE '%".$search."%' OR ogl_telefon LIKE '%".$search."%') ORDER BY ogl_id desc "); if ($zapytanie[0][0] > 0 AND !empty($search)){ echo'Wynik szukania dla słowa "'.$search.'" znaleziono ogłoszeń: '.$zapytanie_ile[0][0].' '; for ($i=1;$i<=$zapytanie[0][0];$i++){ if ($i <= $zapytanie[0][0]){ $data_d=idtodate($zapytanie[1][0]); echo' '; } } echo' Tytuł ogłoszeniaData dodania '.htmlspecialchars("".$zapytanie[$i][1]."", ENT_QUOTES).''.$data_d.''; include('pages_s.php'); } else echo'Brak wyników szukania. Spróbuj ponownie.'; ?> podpowie mi ktoś jak przerobić kod w pliku szukaj.php tak aby można było wyszukiwać na zasadzie: wybieram branże księgowy województwo wszystkie po wyszukaniu wyświetla mi wszystkie ogłoszenia z branży księgowy wszystkich województw pozdrawiam sial |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przyszlosc to takie rzeczy sie zglasza wykonawcy albo w giełdzie ofert, ale ten jeden raz (z uwagi ze jestes nowy) to Ci pokaze
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywala mi 1 bład
Parse error: syntax error, unexpected ':', expecting ']' in /home/praca24/domains/ipraca24.pl/public_html/include/szukaj.php on line 7 7 ($_GET['kat'])? $kat=$_GET['kat': $kat='%'; kombinowałem z dodawaniem z zamiana : na ] ale nic nie pomaga wyskakuje Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/praca24/domains/ipraca24.pl/public_html/include/szukaj.php on line 7 Ten post edytował sial 9.09.2008, 07:34:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
to ma tak wygladac ? ;D bo tak zorbilem i mam: Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/praca24/domains/ipraca24.pl/public_html/include/szukaj.php on line 6 jezu ja Ciebie zamęczę Ten post edytował sial 9.09.2008, 09:02:09 |
|
|
![]()
|
|
($_GET['kat'])? $kat=$_GET['kat']: $kat='%';
cos mi znaki ucina Ten post edytował wipo 9.09.2008, 09:08:02 |
|
|
![]()
|
|
ok teraz taki bubel : / ale idziemy do przodu ~~ Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/praca24/domains/ipraca24.pl/public_html/include/szukaj.php on line 11 dobra juz chyba wiem dlaczego tak sie dzieje ;p po kolei formularz wyszukiwarki:
są da includy : <br>Branża <?php include ('include/branza.php');?> <br>Region <?php include ('include/wojewodztwa.php');?> branza:
i województwo
kod szukarki
w czym problem dołożyłem ten include --><?php include ('include/branza.php');?> ale nie ma od odniesienia w skrypcie szukarki
jak zrobic , aby wyszukiwało dane z obydwu pól (branża i województwo) ? edit: poradziłem sobie ;p temat do zamknięcia Ten post edytował sial 9.09.2008, 09:13:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:13 |