![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję wykonać mniej więcej coś takiego , mam na serwerze obraz.jpg ( kolorowy) Potrzebuje zmienić go na skale odcieni szarości. Plus jakoś obramować to zdjęcie, aby stwarzało wrażenie rozmycia ![]() Coś takiego: Powinno być efektem być efektem końcowym ![]() ( oczywiście, to nie ma być output, outputem powinien być sam czarnobiał obrazek zawierajacy Pass Mark, tą ramkę z rozmyciem, no sam nie wiem jak zrobić, może to ramkę zrobić, w PNG i jakoś do okoła obrazku położyć w tabelach, no naprawdę, musicie coś pomóc :/ ) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
http://php.about.com/od/gdlibrary/ss/grayscale_gd.htm
Jezeli ramka jest jakaś zaawansowana to nakładasz na to png z ramką o takich samych rozmiarach jak zdjęcie. A zrobisz to też w gd ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za tego linka,
Nawet wygląda to dosyć prosto ;> Odnośnie tej ramki, to ma wyglądać dokładnie tak jak u góry na obrazku, lekkie rozmycie do okoła zdjęcia ![]() Np tło strony jest zielone, no to żeby np 10 / 20 pixeli z każdej strony, było takiego rozmytego, z tłem zielonym, powodujące że jest jak by wtopione. W CPP nazywa się to 'feather' , można to przetłumaczyć jako wtapianie. Może faktycznie jest już do tego gotowy skrypt, to dosyć częsty efekt, wystarczyło by żeby ten GD to jakoś rozmył, i powiedzmy zapisał w PNG z drobnym rozmyciem do okoła z pustym tłem, wtedy wpasowało by się w każde tło ? Byś mi pomógł sformuować jakoś zapytanie do google, bo po polsku nic znaleźć nie mogę, to musi mieć jakąś specjalną nazwę, nie blur bo blur to rozmycie, mówię coś z freather.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zapytanie brzmi "Jak wejść na stronę php.net i czytac dokumentacje bibliotek gd?"
http://pl2.php.net/manual/pl/function.imagecopymerge.php ... Ten post edytował wookieb 8.09.2008, 11:55:32 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 10:40 |