![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem nowy na tym forum!<br /><br />Otóż posiadam autorski CMS i postawiłem na nim dwie strony, na dwóch różnych serwerach. Na pierwszym (webd.pl) wszystko śmiga bardzo dobrze, nie ma żadnych problemów, a php sessid nie pojawia się w linkach. Drugą stronę postawiłem na ovh, na pakiecie 1000gp, także wszystko jest dobrze, poza urlami! Kiedy wyczyszczę coockie w linkach pokazuje się php sessid, a na pierwszym serwerze po wyczyszczeniu coockie tak się nie dzieje. Sprawdzałem kilka razy, czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna? <br /><br />Dzięki, Limonek!
Ten post edytował Limonek 6.09.2008, 23:04:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tyle danych ze tylko do wrozki
![]() gdzie zapisujesz dane sesid? baza czy na dysku? byc moze nie masz dostepu do katalogu /tmp i musisz zmienic sciezke do zapisywania sesji -> zmien php.ini - ale to tylko wrozbiarska opinia -------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt! Na ovh nie mam dostępu do katalogu "tmp", zmienić ścieżkę w php.ini? oke, ale jak dostanę się do tego pliku, bo jakoś znaleźć nie mogę, sorry ale dopiero zaczynam z takimi sprawami ^^".
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie dostaniesz.
Zmieniasz wza pomoca ini_set albo http://pl2.php.net/session_save_path -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Cytat Witam, jestem nowy na tym forum! Witamy. Niemniej jednak, reguł należy przestrzegać. Dodaj odpowiedni tag do tematu. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj ten wpis w htaccess:
Kod php_flag session.use_trans_sid off
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:12 |