![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Smmmary- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, zacząłem studiować smary, i od razu napotkałem na błąd.
mam sobie stronę:
szablon1.html jest wsadzony w folder templates Po odpaleniu strony dostaje komunikat: Warning: Smarty error: unable to read resource: "szablon1.tpl" in D:\_www\cwiczenia\smarty\Smarty.class.php on line 1092 Dlaczego nie może odczytać szablon1.html?? Z kursu którego się uczę (http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Smarty) jest napisane: Zanim zaczniemy, musimy jeszcze utworzyć dwa dodatkowe katalogi:
Jakoś ten odczyt trzeba ustawić w php.ini? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
kurcze, robisz takie literowki ze nie wiadomo czy to literowki czy naprawde masz tak zrobione.
Jaki szablon1.html ? Ma byc szablon1.tpl Cytat Jakoś ten odczyt trzeba ustawić w php.ini? Nie w php.ini a w systemie. Jak masz linuxa to chmod. jak masz winde to problem z glowy
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szablon1.html jest wsadzony w folder templates Po odpaleniu strony dostaje komunikat: Warning: Smarty error: unable to read resource: "szablon1.tpl" in D:\_www\cwiczenia\smarty\Smarty.class.php on line 1092 Jeśli rzeczywiście masz w katalogu templates plik szablon1.tpl to jeszcze uświadom nas jak jest położony katalog tempate względem skryptu, którego kod nam przedstawiłeś. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:50 |