![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Troszkę już się zapoznałem ze Smarty. Mam jakiś tam prosty skrypcik oparty o Smarty właśnie. Mam inny problem.
Do tej pory pisałem bez uzycia smarty a szablon dzieliłem na 3 główne pliki. head.php, foot.php i plik z główną zawartością. Chciałbym dalej tak robić, lecz opierać wszystko na smarty. Przypuśćmy że mam pliki nagłówka i stopki zrobione już w smarty, i jak je teraz poprawnie dodawać do pliku głównego typu wiadomości, ogłoszenia itp.... Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi. nie chcę w każdym pliku zaczynać od deklaracji html.... tylko podczepiać już gotowe pliki, w których już są wykonywane różne rzeczy,np w zależności od tego czy jest się zalogowanym, słowa kluczowe robione dynamicznie. Czy jeżeli dam dołączenie Kod {include file='header.tpl'} do pliku głównego czyli najpierw include headera.tpl, później zawartość pliku głównego i na koniec include foot.tpl - to kod php odpowiedzialny za te 2 pliki czyli np head.php i foot.php zostanie wykonany?Chciałbym się dowiedzieć, jak to zrobić najlepiej, żeby później nie robić tego źle. Z góry dzięki za odp. Dodam, że pliki główne są w katalogu /templates, a pliki nagłówka i stopki w katalogu: /templates/includes. Pliki php są w kat. głównym, a pliki nagłówka i stopki w katalogu/includes Czy taki zapis jest "dobry": header.php
header.tpl index.php
index.tpl W takim układzie header i footer się 2x wykonuje:/ Ten post edytował robos85 6.09.2008, 12:20:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:57 |