![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Napisalem pewien skrypt logowania oparty o bibliotekę PDO. Ale niestety gdy załączam go do mojej strony, i próbuję się zalogować wyskakuje błąd windowsa i apache siada... Tu moja prośba żeby ktoś sprawdził kod i napisał czy wszystko powinno działać czy nie. PS: skrypt sprawdzałem na dwóch serwerach i zawszę ten sam bieg wydarzeń (apache off).
I dodatkowo klasa security:
Edit: Skrypt sprawdzany na WAMP i XAMPP Ten post edytował qba10 9.09.2008, 18:53:48 -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź przez error_reporting, czy nie ma jakiegoś błędu.
PS Na przyszłość używaj tabulacji. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włączyłem pełne raportowanie i nic tam nie znalazłem. Teraz zrobiłem mały teścik (Narazie metody cookie() nie testowałem) i zauważyłem że kod działa normalnie aż do 71 ("if (isset($metoda))" ) Więc czy może źle użyłem PDO?
-------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Własnie ja mam coś podobnego, tlyko kod jest bardziej rozwinięty. gdy nie dziedziczepewnej klasy to śmiga, ale jak dam dziedziczenie to siada. ;/ przejrzałem cały kod, komentując linia po lini i nie znalazłem błędu. :|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli apache się wywala to wskazuje to raczej na błąd w samym mod_php i/lub apachu niż kodzie - masz oba w najnowszych wersjach?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekawe jak Ci to dziala i bledow nie wypisuje skoro zamiast security::hash masz wszedzie securityhash
![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NuLL: to forum usuwa "::"
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Jak już pisałem skrypt był testowany na xampp'ie (PHP 5.2.6 Apache 2.2.9) i na WAMP'ie (PHP 5.2.6 Apache nie pamietętam) Wiec to chyba najnowsze stabilne wersje.
Edit: Problem rozwiązany - ale i tak wam nie wytłumaczę co było źle bo sam nie wiem..... Tyle różnych kombinacji miałem aż potem błąd mysql zaczął wyskakiwać, poprawiłem go i jest wszystko jest git ![]() -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:25 |