![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, otóż mam taki kod, odpowiadający za pojawianie się i chowanie diva po kliknięciu odnośnika (przerobiony skrypt):
Kod function toggleDivOL( elemID ) { var elem = document.getElementById( elemID ); if( elem.style.display != 'block' ) { elem.style.display = 'block'; } else { elem.style.display = 'none'; } } Kod w odnośniku: Kod <a href="javascript:toggleDivOL('news');" title="Kliknij, żeby rozwinąć newsa."></a> Chciałbym jednak, aby najpierw funkcja ta zwinęła wszystkie dotychczas rozwinięte divy, posiadające określoną klasę, np. "klasa", a dopiero później rozwinęła diva, do którego odnosi się link. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz diva np:
to zamieniasz go na: Możesz jeszcze nadać zamiast id to jakąś klasę i wszystkim elementom dać na raz none - Koniec... ![]() -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że muszę nadać wszystkim none, tylko nie wiem, jak to zapisać w js, żeby każdy element o klasie "klasa" dostał display:none, a nie jeden konkretny.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
uzyj jakiegos liba, np. jQuery. Wowczas kod jest banalny:
Kod jQuery('.klasa').hide();
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Właśnie o taką odpowiedz mi chodziło, dziękuje
![]() Btw. Można mieszać kod JQuery ze zwykłym JS w jednej funkcji? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mozna
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można nawet mieszać z innymi bibliotekami ... np. z Prototype
-------------------- Grzegorz 'Decha' Polek »
º http://grzegorzpolek.com º http://www.facebook.com/grzegorz.polek º http://www.lastfm.pl/user/Dechaa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje, temat do zamknięcia
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:38 |